DES kampioen tweede klasse

14 jan

Een foto van de wedstrijd tussen DES en D.V.V. Jan Heij en Johan Top aandachtig achter het dambord.

 

20170113_214342 (002)Vrijdagavond speelde DES in de tweede klasse de kampioenswedstrijd tegen D.V.V. 2 – Voorthuizen.

De wedstrijd begon met een kleine tegenvaller doordat de teamleider Ries van Ee met griep zich moest afmelden. Een invaller bleek moeilijk te vinden maar gelukkig kon Erwin Jochemsen zijn plaatst innemen. De wedstrijd tussen beide viertallen ging lange tijd gelijk op.

Johan Top en Henk Hendriksen speelde een gelijk opgaande partij met als resultaat remise. Jeroen van den Brink de topscoorder van het viertal won ook vanavond zijn partij door een mooi slagzetje naar dam tegen Wim v.d. Berg. Erwin Jochemsen en Jelte Lokhorst speelde een mooie partij met wisselende kansen. Toen Lokhorst een klein foutje maakte haalde Erwin er via een meerslagcombinatie maar liefst acht schijven van bord. Erwin kwam drie schijven voor en won de partij. Jan Heij wilde niet achterblijven en wist in het late middenspel tegenstander Klok te verrassen met een damcombinatie.

De winst was binnen en de uitslag van 7-1 voor D.E.S betekende het kampioenschap in de 2e klasse. Volgende week wordt er een foto gemaakt met natuurlijk teamleider Ries erbij. De laatste wedstrijd is op vrijdag 10 februari in Barneveld tegen de nummer twee De Kroonschijf uit Ede.

De stand
1. DES 2 – Lunteren 5-9
2. De Kroonschijf – Ede 5-6
3. D.C.E.2 – Ederveen 5-5