DES dammers net niet op het podium bij het N.K. sneldammen

16 jun
Vandaag werd in Utrecht het sneldamkampioenschap van Nederland gehouden. De Lunterse damclub deed met 7 spelers aan deze finales mee.
De senior Wijnand Voskuil speelde een matige voorronde in de B- Categorie en kwam op een derde plaats uit met 5 punten uit 5 wedstrijden. De nummers 1 en 2 gingen door naar de finalegroep A, waardoor Wijnand helaas in de tweede groep terecht kwam. Hier speelde Wijnand een redelijk goed toernooi en behaalde 8 punten en eindigde hiermee op een vierde plaats. Dit betekent dat Wijnand 12e van Nederland werd in categorie B.
Bij de junioren plaatste Arwin Lammers zich via een goede voorronde voor de finalegroep A. Hier deed Arwin lang mee om een plaatst op het podium. In de laatste ronde moest Arwin winnen om zeker te zijn van de derde plaats. Helaas ging Arwin in een mooie partij onderuit tegen Raymond Koopmanschap. Hierdoor zakte Arwin twee plaatsen en moest hij zich tevreden stellen met een vijfde plaats bij het sneldamkampioenschap van Nederland.
Bij de aspiranten had D.E.S. drie deelnemers die meededen. Melanie Voskuil, kampioene van Gelderland, plaatste zich via een tweede plaats voor de finalegroep A. In de voorronde speelde Melanie erg sterk en behaalde zeven punten uit vijf wedstrijden. In de finalegroep moest Melanie het opnemen tegen de Nederlandse top bij de aspiranten. Melanie had het zwaar te verduren en moest zich tevreden stellen met een mooie vierde plaats. Melanie behaalde een score van 6 punten.
De twee andere D.E.S. – aspiranten Bram Cysouw en Johan Top kwamen in de finalegroepen C en B terecht. Johan pas eerstejaars aspirant werd zesde met 6 punten in groep B. Bram Cysouw miste op een haar naar het podium en werd vierde met 8 punten in groep C.
Bij de pupillen deden Jeroen van den Brink en Biense Wielstra mee. Beide spelers plaatste zich via een derde en vierde plaats voor de finalegroep B. Jeroen speelde hier een sterke finale en behaalde met 10 punten uit zeven wedstrijden een mooie derde plaats. Biense Wielstra kwam in het sneldamgeweld niet verder dan een gedeelde vijfde plaats. Biense behaalde vijf punten.
Hiermee eindigt het lange seizoen voor de dammers van D.E.S- Lunteren.
De laatste activiteit is de damnacht van Lunteren op vrijdag 27 juni. Als je daar aan mee wilt doen kun je je altijd opgeven!