D.E.S. 2 pakt belangrijk punt

19 mrt

Het tweede achttal heeft dankzij een benauwd gelijkspel tegen CTD – Arnhem zich definitief veilig gespeeld in de spannende eerste klasse C. De wedstrijd begon niet goed door twee nederlagen van Arno Bos tegen Douwe Hokwerda en de nederlaag van invaller Wim Schaafsma tegen Wilrick Wonnick. Johan deed wat terug namens D.E.S. 2 door te winnen van de bekende Arnhemmer Roemie Moerlie. Hierna volgde er vier remises van Annemieke Stunnenberg, Evert van de Pol, Evert Evers en Coen Bommel. Teamleider Henri van Hierden was opnieuw belangrijk en won naar een lange partij van Arnout Mossink en bezorgde hiermee D.E.S. 2 een belangrijk punt. De wedstrijd eindigde nu in 8-8 en D.E.S 2 komt hiermee op 10 punten en staat hiermee op een vijfde plaats in de eerste klasse C.

Het derde achttal moest het vanmiddag opnemen tegen de nummer 2 H.D.C. Haarlem. Deze tegenstander kan nog promoveren en heeft qua rating een sterk achttal. De wedstrijd ging lang gelijk op maar door twee verliespartijen van Marinus Willemsen en Jaap Heij stond het ineens 4-0. Michel Hendriksen was dicht bij de winst maar kon in het dunne eindspel de winstvariant niet vinden. Hierna volgde er drie remises van Bram Cysouw, Jaap van Hierden sr en Arjan van Galen. De jarige Henk Timmer moest het opnemen tegen de topscoorder Mark Deurloo. Henk bood lange tijd goed tegenstand maar moest in het late middenspel toch een schijf inleveren en later de partij opgeven. Willem Stunnenberg pakte netjes een remise aan bord 1 tegen Fabian Snijder. De eindspel werd hiermee 11-5 in het voordeel van Haarlem. D.E.S. 2 blijft hierdoor op 11 punten staat op een mooie zesde plaats in de eerste klasse B.

D.E.S. 4 wint zonder te spelen.

Het vierde achttal speelde vandaag niet omdat de tegenstander Constant 2 geen achttal op de been kon brengen. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de fanatieke dammers van D.E.S. 4. De uitslag werd nu 2-0 voor D.E.S. 4. Hierdoor stijgt D.E.S. 4 twee plaatsen op de ranglijst. De laatste wedstrijd is over twee weken uit tegen de lantaarndrager De Waarddammers CT 3.

Allemaal een fijn weekeinde toegewenst.