D.E.S 2 en D.E.S 3 nipt onderuit

4 okt

Het tweede tiental bewees zich zelf een slechte dienst door verrassend te verliezen van de Amateurs 1 uit Sint – Michelsgestel. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met een mooie remise van Johan Top tegen Wil van de Braak. Annemieke Stunnenberg en Evert Evers waren vandaag niet in de juiste vorm en verloren beide hun wedstrijd. Coen Bommel was de enige die namens D.E.S 2 de volle score behaalde. De overige vier partijen eindige allen in remises van Evert van de Pol, Arno Bos, Henri van Hierden en Wim Lammers. De overwinning werd hierna gezellig gevierd door de Brabantse vrienden en de barkeeper Willem Stunnenberg kwam zelf Hertog Jan en frituur hapjes te kort.

D.E.S.3 verliest ook met 9-7 van de Waarddammers 2

D.E.S. 3 moest het uit in Blekensgraaf opnemen tegen de Waarddammers 2. Het achttal van de Waarddammers was op drie plaatsen versterkt in deze ronde. De paring was helaas ongunstig omdat de kopman Arjan van Galen het moest opnemen tegen de laagste rating speler Wilco Stam. De wedstrijd verliep in het voordeel van de Lunterse dammers door drie remises van Robbert Westerink, Bram Cysouw en Marinus Willemsen. Arjan van Galen zette D.E.S. 3 op een voorsprong en Jaap Heij kwam remise overeen met Nederhof. Hierna ging het helaas nog verkeerd door twee nederlagen van Jaap van Hierden sr en Michel Hendriksen jr. Henk Timmer kon in het laatste partij in een 5 om 5 stand geen winstvariant meer vinden. De wedstrijd eindigde zodoende in een 9-7 nederlaag voor D.E.S. 3.

Beide teams staan nu met respectievelijk 2 en 1 punt in de middenmoot van de eerste klasse C en B. Over 14 dagen staan er de volgende wedstrijden op het programma:

D.e.Z 1 Culemborg – D.E.S. 1 D.E.S 2 – EAD 1 Asten LDG 1 Leiden – D.E.S. 3 D.E.S 4 – Waarddammers 3 CT

De eerste foto is van D.E.S. 2 – De Amateurs 1

De tweede foto van De Waarddamers 2 – D.E.S. 3