D.E.S. 2-3-4 bijten van zich af

6 jan

DES 2 behaalde een 10-10 gelijkspel tegen de Hofstad Dammers. Door dit resultaat komen beide teams op 4 punten en stijgen ze een plekje op de ranglijst. De winstpartijen waren voor Evert Evers en Annemieke Stunnenberg. Beide spelers wonnen van op papier sterker tegenstanders. De twee verliespartijen waren van invaller Henri van Hierden en Wim Lammers. De komende vier wedstrijden volgen er nog drie ontmoetingen met gelijkwaardige tegenstanders en tegen de koploper De Waarddammers.

D.E.S 3 laat Gooi& Eemland ontsnappen.

Vanmiddag was er een leuke wedstrijd tussen het derde achttal van D.E.S. tegen Gooi& Eemland 1. De tegenstander had als tactiek aan de eerste drie borden de zwakkere spelers zitten en aan de overige vijf de sterke spelers. Dit pakte niet goed uit voor de Spakenburgers. Jelmer Martens opende via een snelle overwinning op Jur van Ginkel de wedstrijd. Jaap van Hierden sr zorgde voor een positieve verrassing door Kyril Ivanov op remise te houden.

Hierna volgde er twee mooie winstpartijen van Chris Versteegen aan bord 3 tegen Michel Luiten. De junior Levien Cysouw nam een drie om drie afruil tegen Menko van Dijk en maakte de partij hierna vakkundig uit. De tussenstand was nu 3-5 in het voordeel van D.E.S. Wim Schaafsma hield lang stand tegen de topscoorder Bertus de Harder maar in tijdnood maakte Wim een klein foutje en moest hij de punten inleveren. Henk Timmer kreeg in het eindspel een schijfwinst tegen Anne Wouda en verzilverde dit in partijwinst. De voordelige remise van Robbert Westerink betekende 6-8 Cees van den Bosch had het zwaar te verduren tegen Maarten Kolschoot maar de remisegrens was bereikbaar volgens de toeschouwers en kenners?

Cees kwam in tijdnood en ruilde helaas verkeerd af en hierdoor werd het toch nog 8-8. Het ratingverschil was totaal 1200 maar D.E.S 3 liet zien door inzet en eendracht dat er veel mogelijk is op het dambord. De komende wedstrijden moet het 3e aantreden tegen teams die ook evenveel punten hebben. Dat wordt nog een spannende eindstrijd in de eerste klasse C.

D.E.S 4 wint opnieuw.

Het vierde achttal van D.E.S. heeft de smaak van de overwinning te pakken. De vorige wedstrijd werd er al gewonnen van Witte van Moort. Vanmiddag werd er netjes gewonnen van Heerenveen 3 met 7-9. Voor dit mooie resultaat zorgde Johan de Haas en Frans Lamers winst van de partij. De vijf remises waren van Gerrit Alink, Silas Schuitemaker, Alex van Harn , Thomas Middendorp en de blauw remise van André Steenbergen. De enige verliespartij was van Michel Hendriksen sr aan bord 1. Door deze mooie overwinning stijgt D.E.S. 4 op de ranglijst en heeft het nu vier wedstrijdpunten. De volgende ronde is op 20 januari.

Johan de Haas won opnieuw en bezorgde het vierde de overwinning.