D.E.S. 1 bekert verder

17 mrt

Afgelopen week werd er door drie viertallen meegedaan in de eerste ronde van de bekercompetitie van Gelderland. D.E.S. 2 moest aantreden tegen D.C.Sinderen. Na 80 km en een reis door de boes-boes van de achterhoek kwamen we in Sinderen aan. De tegenstander verraste ons met de opstelling maar we gingen er tegenaan. Michel Hendriksen jr won via een mooie damzetje van Jos Rave en dat betekende 0-2. Jaap Heij vergiste zich in een meerslagcombinatie en verloor van Han Seinhorst. Arjan van Galen kwam helaas niet verder dan remise tegen Gerrit Wisselink. Johan Top kreeg geen vat op de topscoorder van Sinderen Michael Westerveld en moest ook met remise genoegen nemen. De uitslag was nu 4-4 en er volgde een sneldamwedstrijd. Bij het sneldammen won Arjan in a-tempo en leek ook Jaap en Michel minimaal drie punten te pakken. Helaas door foutjes verdween de voorsprong en won Seinhorst en Rave hun partij. Johan moet opnieuw met remise genoegen nemen. D.E.S. 2 verloor hierdoor met 5-3 en was hierdoor uitgeschakeld.

D.E.S 1 wint van W.S.D.V. 2. met 7-1

Een mooie ruime overwinning op het tweede viertal van W.S.D.V. Henk Klarenbeek won via een listig damzetje van Robert-jan Steenbergen. Arno Bos won van Jozef Linssen en Arwin Lammers won fraai van Simon Oosting. Coen Bommel speelde remise tegen Cor Langeveld.

Hierbij het slagzetje wat Henk eruit haalde tegen Robert-Jan

Henk speelde 9-14 en Robbert – Jan vervolgde met 41-36

D.E.S 3 onderuit tegen W.S.D.V. 1

Het derde 4-tal had een zware tegenstander geloot uit tegen W.S.D.V. 1 Toch werd er goed strijd geleverd en door twee mooie remises van Annemieke Stunnenberg en Alex van Harn bleef de schade beperkt. Gerrit Stunnenberg maakte een klein foutje en hier profiteerde Fred Ivens optimaal van. Frans Lamers moest als laatste de punten inleveren bij Arie Janssen van Doorn. De wedstrijd eindigde in 6-2 voor W.S.D.V. 1.

De loting voor de tweede ronde leverde een thuiswedstrijd op voor D.E.S. 1 op vrijdagavond 29 maart thuis tegen B.D.S.V.2 – Barneveld.