4 DES spelers actief op ADG 2007

22 okt

Van 17 tot 20 oktober werd in Amersfoort het 27e ADG-toernooi gespeeld. Doordat het Bijlmertoernooi tegelijkertijd werd gehouden was het aantal grootmeesters minder dan voorgaande jaren, maar toch was er nog een sterke bezetting met onder andere Baljakin en Boulatov. Geen van beiden won echter het toernooi: Bennie Provoost, de sympathieke Zeeuwse topspeler (zie foto), ging er met de winst vandoor.

Ook DES was net als bij vorige edities met een viertal spelers aanwezig: Evert van de Pol, Aldert van Eck, Arjen Timmer en Sander Neutel. Tweemaal in dit toernooi was er sprake van een DES-onderonsje. Timmer – Van Eck was een mooie principiële pot die we zeker gaan terugzien in de Fragmentenrubriek. Uiteindelijk was Arjen de gelukkigste.
Voor de andere partij, Timmer – Neutel, werd remise afgesproken. Arjen had helaas een begrafenis en kon zaterdag niet spelen. Beste prestatie van een DES’er in dit toernooi is toch wel de ‘bijnawinst’ van Sander tegen MI Leopold Sekongo.

analyse
Analyseren na afloop van de partij. Vlnr: Rutger Koetsier, Arjen Timmer, Bennie Provoost.

Op de ranglijst zien we op de 12e plek Aldert (8 pnt.), op de 15e plek Arjen (8 pnt.), op de 24e plek Sander (7 pnt.) en op de 25e plek Evert (7 pnt.). Alle DES-spelers eindigden dus in de middenmoot en de inzet voor volgend jaar is dan ook om mee te gaan spelen in de (sub)top. Het was een geslaagd en gezellig toernooi! Volgend jaar zeker weer.