12 uur van Brussel

29 apr

Er deden maar liefst 13 dammers uit Lunteren en omgeving mee aan de 12 uur van Brussel. Dit toernooi werd volgens de organisator Luc Jennes voor de 36e keer gehouden. We vertrokken s’ morgens vanuit Veenendaal met 13 dammers, Luigi, Wilma, Marieke en Ruth. ( beide van de firma Basalt om 6.30 richting Brussel. De stemming zat er al gauw in door de ontbijtservice van de dames Marieke en Ruth. De dammers werden verwend met bolletjes, koffie en overige lekkernijen. Om 9.00 arriveren we in Brussel bij de speelzaal. Hier konden we de organisatie nog helpen met de klokken goed zetten en we gingen beginnen. Het toernooi was er één met vele verrassingen. De winnaar van vorig jaar Henk Klarenbeek had de juiste vorm thuis gelaten en moest naar vier rondes al de strijd staken om de 1e plaats. Matthias de Kruijf was dit toernooi een soort sluipmoordenaar. Hij stond het hele toernooi 1 -2 punten achter op Anton van Berkel maar zag deze bijna zekere winnaar in de laatste drie rondes drie punten verspelen. Matthias pakte zijn kans en won de laatste rondes met als slot een overwinning op Arjan van Galen. Matthias werd zodoende met een mooie score van 20 punten uit 12 rondes. De Lunterse dammers deden natuurlijk goed hun best maar moesten zich tevreden stellen met de plaatsen 8-9-10 Arjan van Galen, Henk Klarenbeek en Sander Neutel allen 12 -14 Laura Timmerman werd 15e met score van 13 punten. De overige dammers eindigde op de volgende plaatsen . Jaap Heij 16e, Michel Hendriksen 17e Evert van de Pol 19e. Henk Timmer 25e Marinus Willemsen 27e Gerrit Roeterdink 30e jan Cysouw 34e.

Na afloop om 19.00 gingen we gezellig met de bus richting het centrum van Brussel en hebben we uitgebreid gedineerd. Het eten was voortreffelijk en zo kwamen de dammers weer bij van een dagje zware inspanning. De terugreis werd om 22.00 gestart en we kwamen om 0.15 aan in Veenendaal. Iedereen had genoten van een echt gezellige dag uit en natuurlijk de 1e plaats van Matthias als sportief hoogtepunt.

Hierbij willen wij Marinus Willemsen, Ruth en Marieke van Basalt bedanken voor het vele geregeld en de sponsoring van een dagje uit in Brussel.

De winnaar van het damtoernooi op de foto met Luc Jennes

rechts drie dammers van D.E.S. – Jan – Sander en Marinus

De zaal waar het toernooi was.

D.E.S. on tour

Veel spelplezier en winstpartijen.