Valse start DES 1

22 sep

Het eerste tiental van DES is de competitie begonnen met een zeer hoog uitgevallen nederlaag van 17-3 tegen kampioenskandidaat VBI Huissen 1. De eerste nederlaag was binnen 2 uur van Richard Cousijnsen tegen de oud -des speler Peter Hoogteyling. Hermen Kroesbergen moest hierna zijn meerdere erkennen in de sterke Huissenaar Gerard Jansen. Aldert van Eck zorgde vanmiddag voor het lichtpuntje door trainer Johan Krajenbrink op remise te houden. Er volgde twee nederlagen van Daniel Merkus op de klok tegen Pim Meurs. Arjen Timmer moest in het eindspel de punten inleveren tegen de Nederlandse damkampioen A.Baljakin. Henk Klarenbeek verloor  onverwachtsv an de huissense/lentse topper Jasper Lemmen. Marcel Monteba en Ronald v.d. Beek behaalde beide een nette remise tegen Joost Hendriksen en Geert van Aalten. De laatste twee partijen van Erwin van Hierden en teamleider Evert v.d. Pol gingen na zes uur spelen verloren tegen Fred de Koning en Gunter Valneris. De eindstand werd hiermee 17-3 in het voordeel van de thuisclub Huissen 1

DES 2 wint eerste wedstrijd
Het tweede tiental is de competitie verrassend begonnen. Tegen het sterke geachte G.D.C. – Gorinchem werd met 11-9 gewonnen. De winstpartijen van Matthias tegen Theo Voorspuij en de mooie overwinning van Jacco tegen P.Sterk gave D.E.S al snel een voorsprong. Toch werd het nog spannend door twee nederlagen onderin van Jaap van Hierden sr en Arwin Lammers. Henk Timmer zorgde voor de eerste twee punten voor D.E.S. 2  in de landelijke eerste klasse door in het eindspel A.de. Swart te verslaan. De vijf remises waren van; Edwin Loozen aan bord 1 Harmjan Lammers tegen T.de. Swart. Arno, Henri en nieuweling Wim Lammers. Een mooi begin voor ons tweede tiental.

DES 3 nipt onderuit
Het derde tiental moest het vanmiddag opnemen tegen het vierde tiental van VBI Huissen. De wedstrijd begon met een te snelle nederlaag van Melanie Voskuil tegen een oude bekendeTessa Aleven. Melanie liep in een damzetje en dat betekende 2-0. De nieuweling Jan Heij speelde fraai remise in zijn eerste landelijke partij tegen Luca Wissink. Jaap Heij kwam tegen de ouwe rot Jo ten Westeneind met een snelle remise nog goed weg. Henk Jongbloed is in vorm en won overtuigend van Richard van Kempen. Gerwin Schimmel nam met remise genoegen tegen Dylian van Sommeren. Bij de 5-5 tussenstand volgde er twee remises van Michel Hendriksen tegen Lisa Aleven en Berrian tegen Jan Bouwmeester. De nederlagen van Wijnand Voskuil tegen Alex Mathijsen en Dennis tegen Lotte Aleven brachten de beslissing in het voordeel van Huissen. Jan Bos ging door en zag zijn winstdrift worden beloond tegen de ouwe nestor Bart Leijser. De eindstand werd hiermee 11-9 in het voordeel  van de Huissen 4.