soepele overwinning DES 1 in Heerenveen

29 okt

DES 1 blijft lekker of dreef. Uit tegen Heerenveen werd een soepele 14-6 overwinning behaald. En die had zelfs nog wel wat hoger uit kunnen vallen. Door deze overwinning blijft DES, met een wedstrijd meer dan de nummers 2 en 3, aan kop van de ranglijst.

Harmjan Lammers zette DES op voorsprong. Een interessante partij met een actieve randschijf besliste hij door een dubbele dreiging. Stijn Overeem speelde in technisch mooie stijl Sipke Doller van het bord. Deze moest noodgedwongen het half open klassieke speelbeeld verbreken, waarna hij overlopen werd.

Henk Klarenbeek was dicht bij de 6-0. Na een handig offer kreeg hij een voordelige hekstellingspositie. Zijn tegenstander, de Heerenveense kopman Dekker moest een stuk offeren, maar had nog voldoende compensatie om toch een puntje te pakken.  Ook Arwin Lammers zat aan de goede kant van het bord. Zijn tegenstander nog een combinatie die voor nadeel leek op te leveren, maar het lukte Arwin niet om voordeel te krijgen.

Daarna ging de Lunterse puntenmachine weer lopen. Aldert van Eck leek tegen een zeer degelijke tegenstander op een vlakke remise af te stevenen, maar kwam plotsklaps sterk opzetten. In een zeer goede aanvalspositie bleek een kleine finesse voldoende voor de winst. Mark Sanders speelde met een actieve randschijf en een aanval tegen Peter Achterstraat. Toen hij een stuk won en naar dam dreigde door de lopen, waren de twee punten binnen. Arjen Timmer zorgde voor de 12-2 door Aize Plantinga op te sluiten, en via een voor zijn tegenstander lastig eindspel een overmachtspositie op het bord te krijgen.

Arno Bos kreeg ook een goede kans op twee punten. Een ghestemdoorstoot leek zijn tegenstander kansen te geven, maar het was Bos die daar goed uitkwam. Hij pakte een stuk voorsprong, en had met een offertje de genadeklap kunnen geven. Nu liet hij zijn tegenstander ontsnappen naar een eindspel waarin remise niet te voorkomen was. De enige nederlaag werd geleden door invaller Henri van Hierden. Hij kreeg op bord twee tegen de sterke Koopman een aanval over zich heen en wist geen verdediging meer te vinden. Zijn broer Erwin had juist een sterke aanval, maar zijn tegenstander wist de verdediging wel net op orde te houden, waardoor hij niet verder dan remise kwam en de eindstand op 14-6 bepaalde.

One Reply to “soepele overwinning DES 1 in Heerenveen”

  1. D.E.S. 2 won verrassend van W.S.D.V 2 met 9-11
    De winstpartijen waren van Henk Timmer en Jaap Heij
    D.E.S. 3 speelde netjes remise tegen Salland TDT
    Jelte Lokhorst behaalde zijn eerste winstpartij voor D.E.S. 3
    Melanie en Arjan wonnen ook hun partij.

Gesloten voor reacties.