Schiedam te sterk voor DES Lunteren

24 nov

Het eerste tiental mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Schiedam om het daar op te nemen tegen het favoriete Van Stigt Thans. Tijdens de koffie was iedereen nog vol goede moed. De grootmeesters werden één voor één benoemd en van elk van hen werd een kwetsbaar punt genoteerd. Helaas bleek deze analyse niet voldoende om te kunnen stunten. De Lunterse dammers incasseerden vier nederlagen waardoor ze met een 14-6 nederlaag huiswaarts keerden.

Goed begin
Harmjan Lammers opende zoals wel vaker dit seizoen als eerste de score. “M’n tegenstander beging op zet 5 al een positionele fout, waardoor ik het betere van het spel had. Lange tijd leek ik beter te staan, maar dit verwaterde in het middenspel.” Ook bij Arjen Timmer was er een puntendeling. Timmer stond positioneel nagenoeg volledig gewonnen. Hij kon het echter net niet rond krijgen, waardoor zijn tegenstander het nog remise kon maken.

Nederlagen
Hierna ging het mis met drie nederlagen op rij. Mark Sanders onderschatte een grote ruil en kwam niet meer onder de druk vandaan. Henk Klarenbeek leek lange tijd goed partij te bieden tegen wereldtopper Gantwarg, maar werd in eindspel verrast met een handige finesse. “Vanaf 36 speelde ik op een combinatie en uiteindelijk op zet 45 kon ik ‘m nemen, echter bleek deze toen niet meer goed te zijn.” aldus Klarenbeek. Ronald van de Beek kwam weliswaar in het middenspel een schijf achter, maar kon dit compenseren door een aanval te doen op de korte vleugel. Hij overzag dit en moest zich neerleggen bij een nederlaag.

‘De barman’ verrast
Arno Bos, door de Schiedammers ook wel gekscherend ‘De barman van Lunteren’ genoemd, zorgde deze middag voor een daverende verrassing door Rob Clerc knap op remise te houden. Clerc is een van de sterkste dammers van Nederland en met een rating verschil van 400 punten leek het een kansloze middag te worden voor Bos. Hij ging de spanning echter niet uit de weg en speelde volop in de omsingeling. Hij kwam verrassend genoeg heel goed te staan, maar Clerc wist het behendig naar remise te spelen. Aldert van Eck en Stijn Overeem mochten deze middag blij zijn met remise. Beide kwamen matig uit de opening en moesten vechten voor remise.

Het slotakkoord was ook aan de Schiedammers. Laura Timmerman speelde een spannende wedstrijd tegen de talentvolle Jitse Slump. Slump speelde het net wat handiger dan Timmerman, waarmee de vierde nederlaag van de middag op het scorebord verscheen. Erwin van Hierden leek aan het einde van de middag nog de eer te redden voor Lunteren, maar de 4 om 2 eindspel bleek net niet voldoende voor de winst.

DES Lunteren heeft nu de bovenste zes teams gehad en moet de laatste vijf rondes de punten gaan binnenhalen. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen het tweede tiental van Van Stigt Thans. “We kijken uit naar deze ontmoeting. Hier moet het gaan gebeuren.” aldus teamleider Erwin van Hierden.

 

     Van Stigt Thans      DES Lunteren   14 6
 Casper Remeijer (1378)  Erwin van Hierden (1373) 1 1 10 Partij
 Hein Meijer (1440)  Ronald van de Beek (1204) 2 0 5 Partij
 Anton van Berkel (1402)  Harmjan Lammers (1288) 1 1 1 Partij
 Jeroen Kos (1330)  Stijn Overeem (1253) 1 1 8 Partij
 Ron Heusdens (1499)  Mark Sanders (1219) 2 0 3 Partij
 Rob Clerc (1513)  Arno Bos (1111) 1 1 6 Partij
 Frits Luteijn (1387)  Arjen Timmer (1307) 1 1 2 Partij
 Anatoli Gantvarg (1518)  Henk Klarenbeek (1395) 2 0 4 Partij
 Jitse Slump (1429)  Laura Timmerman (1189) 2 0 9 Partij
 Henk de Witt (1305)  Aldert van Eck (1246) 1 1 7 Parti

 

One Reply to “Schiedam te sterk voor DES Lunteren”

Gesloten voor reacties.