programma Nationale Competie bekend

13 jul

Na de zomerperiode start in september weer de Nationale Competitie (NC). In het nieuwe seizoen 2010-2011 speelt DES Lunteren weer met een drietal teams in deze grootste én sterkste damcompetitie ter wereld. Het eerste team moet zich, net als voorgaand seizoen, proberen te handhaven op het hoogste podium, de Ereklasse. Het tweede team zal proberen om stabiel te blijven presteren in de subtop van de eerste klasse en het jeugdige derde team zal zich dit seizoen zeker willen bewijzen in de tweede klasse. Het programma is inmiddels bekend gemaakt door de KNDB.

Het eerste team (klik voor het speelschema hier) speelt 6 keer uit en 5 keer thuis. Opvallend is dat de laatste wedstrijd van het seizoen wéér een thuiswedstrijd is tegen Witte van Moort, net als vorig seizoen. Het tweede team (klik voor het speelschema hier) speelt ook 6 keer uit en 5 keer thuis, samen met het eerste team. Er staat één verre uitwedstrijd op het programma, namelijk naar Maastricht. Daarentegen komt ADG uit Amersfoort naar Lunteren toe, hopelijk mét Ton Sijbrands in haar gelederen! Het derde team tenslotte (klik voor het speelschema hier) speelt één wedstrijd minder, namelijk 5 keer uit en 5 keer thuis. Gelukkig heeft de KNDB rekening gehouden met de jeugdige gemiddelde leeftijd van dit team, want de tegenstanders uit Limburg komen allemaal naar Lunteren toe.

5 Replies to “programma Nationale Competie bekend

 1. Ik moet zeggen dat het programma van DES-3 mij alles meevalt.
  Gelukkig maar!
  Zoals het er aanvankelijk uit zag, was veel te ver reizen voor dit jeugdige team.
  Zet hem op, zou ik zeggen.

 2. Ik neem overigens aan dat DES 3 op 2 oktober 2010 een uitwedstrijd speelt tegen WSDV 4. Er staat in het programma op toernooibase foutief WSDV 3 vermeld, maar daar speelt DES 3 op 8 januari 2011 een thuiswedstrijd tegen!

 3. De wedstrijden staan nu ook in de agenda. Mooi dat de KNDB rekening gehouden heeft met de jeugdigheid van het derde team.

  Ook de wedstrijden voor de Gelderse hoofdklasse staan in de agenda (nog wel concept). De competitie loopt komend jaar wat langer door (tot april) en de Gelderse bekercompetitie begint al in November.

 4. Goede indeling nu nog zorgen dat alle tientallen compleet achter de borden verschijnen.

  D.E.S. 3 5 keer thuis 27-11 nog even lokatie regelen i.v.m. verhuur clubgebouw.
  uit Wageningen,Huissen,Lent, Rosmalen en de verste op 19-2 Tilburg.

  Dat is een meevaller voor de penningmeester?

Gesloten voor reacties.