Kampioen!

28 feb

Spannend werd het niet gemaakt door DES 1. Toen bij het uitwisselen van de opstelling bleek dat CEMA hun drie beste spelers niet bij zich had, zakte de toch wel aanwezige spanning al wat. Het binnenhalen van de titel mocht  geen probleem meer zijn. En dat was het ook niet. Met het spel van een ware kampioen werden de Limburgers met 16-4 opzij gezet en was de titel binnen.

Zoals zo vaak werd de toon gezet door Henk Klarenbeek. Met een grappige finesse werd groot positioneel voordeel bereikt, wat na drie uur spelen voldoende bleek voor de overwinning. Als snel volgde Aldert van Eck, die met een kleine doorbraakcombinatie invaller Peters te grazen nam. Erwin van Hierden wilde het topscoorderschap graag blijven delen met Klarenbeek en combineerde na een spannende omsingelingspartij Erwin Heunen van het bord.

Met 6-0 begon het feest aan de bar aan langzaam op gang te komen. Ronald van Beek zorgde voor 7-1 door een remise tegen het Limburgse talent Swelsen. 8-2 werd het door een remise van Arjen Timmer en Ingrid de Kok. In een klassiek standje werden door beide niet de beste zetten gespeeld. Resultaat was een lastig eindspel voor Timmer, dan hij echter met vaste hand verdedigde.

9-3 werd het door Stijn Overeem, die op bord 1 wat onder druk kwam tegen Lacroix. Zijn spel met een actieve randschijf zag er dreigend uit, maar werd door Overeem goed geneutraliseerd. De 10-4 en daarmee de titel werd binnengebracht door Mark Sanders die in een lastig standje remise overeenkwam met Meatzdorf.

In de laatste drie partijen werd nog wat glans gegeven aan de titel. Jaap van Hierden etaleerde zijn grootse vorm door de degelijke Martijn van Gortel eerst een stuk te ontfrutselen en daarna de overwinning binnen de halen. René Alderliesten moest veel geduld hebben tegen invaller Goossens, maar uiteindelijk gaf zijn drukspel resultaat en bereikte hij een winnend eindspel. Het slotakkoord kwam op naam van Arwin Lammers, die nogmaals liet zien dit seizoen een grote stap te hebben gemaakt en inmiddels één van de dragende spelers te zijn. In een klassieke stand manoeuvreerde hij veel beter dan de meervoudig Belgisch kampioen Casaril en sloot het seizoen af met een fraaie overwinning.

One Reply to “Kampioen!”

  1. D.E.S. 2 is derde in de competitie geworden en mag nu een thuiswedstrijd spelen tegen
    VBI Huissen 2.

Gesloten voor reacties.