DES Winterkampioen

10 dec

DES blijft winnen. Ook de laatste wedstrijd van 2017, thuis tegen Huizum werden twee punten gepakt. Ondanks, of eigenlijk dankzij twee invallers, bleken de Lunteranen ruimschoots te sterk voor de Friese bezoekers.

Arwin Lammers zette de toon door in no time een stuk en even later de partij te winnen tegen de sterke Adema. Broer Harmjan had een mindere dag. Tegen de op papier mindere Jan Terpstra, creëerde hij weinig kansen en moest teleurgesteld genoegen nemen met remise.

Arjen Timmer speelde aan bord één een scherpe partij tegen de oude rot en voormalig NK-finalist Anton Schotanus. Hij leek het betere van het spel te hebben, maar wist bleek er niet in te zitten. Op bord 9 maakte het nieuwste talent uit de Lunterse jeugdopleiding, Johan Top, zijn debuut in het eerste. En dat deed hij uitstekend. Hij speelde tegen Tjalling van de Bosch rustig al zijn stukken naar het midden, kreeg het betere van het spel, sloeg niet onder de indruk een remise-aanbod af, probeerde nog even te winnen, en pakte uiteindelijk prima zijn eerste punt.

Arno Bos heeft de smaak in het eerste te pakken en boekte zijn tweede overwinning op rij. In een klassieke partij pakte hij in de slotfase de overwinning tegen Hans van Dijk. Huizum kwam nog even terug doordat hun topper Rein van de Pal als een ware sluipmoordenaar te sterk was voor Henk Klarenbeek. Lange tijd leek er niet veel aan de hand, maar rustig werd Klarenbeek de vernieling in gespeeld.

Erwin van Hierden had de zege definitief binnen kunnen halen, maar liet dat aan zijn teamgenoten. In een klassieke stand miste hij de winnnende zet, en kon zijn tegenstander nog net ontsnappen.

Aldert van Eck pakte wel de twee punten. In een stand waar niet veel aan de hand was, produceerde zijn tegenstander een slechte zet, waardoor Van Eck met één krachtzet de stelling van de Fries in een ruïne deed veranderen. Stijn Overeem leek een kansrijk klassiekje te hebben, maar de winst zat er niet in.

De tweede invaller, Jan Lammers, zorgde voor het fraaie slotakkoord. Hij ging in de keller opening een principieel gevecht aan, zag zijn aanval langzaam sterker worden, en besliste met een fraaie rondslag de partij.

Doordat de Lunteranen een wedstrijd vooruit hebben gespeeld, kunnen ze over twee weken rustig afwachten wat de concurrenten doen gaan ze sowieso als koploper de winterstop in.

One Reply to “DES Winterkampioen”

  1. Johan Top – topinvaller – top talent – topper uit de jeugdafdeling van DES
    ik ga mijn naam veranderen.

Gesloten voor reacties.