DES wint ruim van Gooi & Eemland

26 nov

DES 1 blijft winnen. Dat was het team ook aan zijn stand verplicht tegen de nummer laatst Gooi & Eemland. De Lunteranen waren echter niet heel scherp, wat zorgde voor een spannende wedstrijd. Die uiteindelijk geflatteerd eindigde in een ‘normale’ 14-6 overwinning.

Harmjan Lammers kreeg de punten in zijn schoot geworpen. In een ‘niks aan de hand stand’ schrok zijn tegenstander van een verrassende zet en verloor pardoes. Henk Klarenbeek gaf Wim Muijs geen kans om in de wedstrijd te komen en tikte de 4-0 binnen. Aldert van Eck kreeg tegen Wim Bor zijn stand niet helemaal rond, maar zijn invallende tegenstander deed het verkeerd, verloor en stuk en even later de partij.

Arjen Timmer leed een zeldzame nederlaag. Hij ging te ver in zijn omsingeling en kreeg door een combinatie het deksel op zijn neus. Met 6-2 leek er niks aan de hand, maar de stand op de nog spelende borden gaf voor de Lunteranen nog reden tot zorg.

De doorslag gaf Arno Bos, met de overwinning van de dag. Hij nam de aanval van de sterke Cor de Jong over, schoof regelrecht naar een streefstand uit het boekje, waarin zijn tegenstander dan ook opgaf. Gooi & Eemland kwam nog even terug doordat hun kopman Ronald van de Beek in een klassiekachtige stand te grazen nam.

Stijn Overeem kreeg na een lange zegereeks nu geen echte winstkansen tegen een goed verdedigende Peter Frans Koops en moest in remise berustten. Erwin Van Hierden pakte na een fraaie omsingelingspartij het tiende en elfde puntje en daarmee de overwinning.

Even leek het bij die elf punten te blijven, maar invaller Henri van Hierden vocht door in een verloren stand, en pakte een zwaarbevochten puntje. Arwin Lammers leek tot slot in een ondoorgrondelijke partij lastig te staan. In de analyseruimte wist met nauwelijks een oordeel te vellen over de ingewikkelde stand, op het bord zag Arwin het allemaal beter dan zijn tegenstander, en boekte zelfs nog een zege, waardoor er toch nog een ruime zege op de borden kwam te staan.