DES wint moeizaam van DIOS achterhoek

13 okt

Na een gelijkspel tegen Arnhem heeft DES de draad van het winnen weer opgepakt. Hoewel het moeizaam ging werd het op papier niet al te sterke DIOS Achterhoek geklopt. De topspelers van DES kwamen moeizaam tot scoren maar de oudste speler, Ronald van de Beek, en de jongste speler, Arwin Lammers zorgden met hun overwinningen voor de 11-9 overwinning.

DES kwam op achterstand door één van de zeldzame nederlagen van Marcel Monteba. De opening kostte de Veenendaler veel tijd en een combinatie zorgde ervoor dat de stand op het bord kansloos werd. Marcel speelde nog door maar moest uiteindelijk capituleren. Ronald van de Beek zette de stand weer in evenwicht. Op bord één speelde hij een attractieve partij tegen Jurriëns. Een kleine combinatie maakte een direct einde aan de partij. Het duo Timmer en Van Eck zorgde samen voor twee punten. Voor Arjen was dat een wat teleurstellende remise tegen Theo Stoverinck. Hij wist niet veel voordeel te bereiken en gooide ook nog zijn glas Seven Up over het bord. Kort nadat de strijd op een nieuw bord was voortgezet werd de vrede getekend. Aldert leek goede kansen te hebben tegen Han Seinhorst. Hij trapte echter in een doorbraakcombinatie. Gelukkig voor hem kon de dam geneutraliseerd worden waarna de muziek uit de stelling was.

Arwin Lammers leverde de prestatie van de dag. Hij won van de sterke Arnoud de Greef. Omdat zijn tegenstander graag flankspel speelt, speelde hij een klassieke spelletje. In het middenspel omknelde hij op fraaie manier het centrum van zijn tegenstander en won gedecideerd. Daniel speelde tegen de stokoude Jan Dallinga met een actieve randschijf. Hij leek voordeel te hebben maar kon het niet rond krijgen. Met 20 seconden voor 10 zetten kwam hij nog met een fraai dubbeloffer dan helaas voor hem net niet won.

Jaap van Hierden had een zware middag tegen Marcel Knipper. In een klassieke stand had hij moeite met het ontwikkelen van zijn linkervleugel. Jaap profiteerde echter dankbaar van een onnauwkeurigheid van Knipper en vocht zich naar remise. Ook broer Erwin tekende voor een puntendeling. Hij was hier echter minder blij mee. De op papier zwakke maar in de praktijk behoorlijk goede Erik ten Hagen wist hij niet te winnen. Na een partij waarin het onduidelijk was wie er voordeel had wist hij uiteindelijk een kansrijke aanval op het bord te krijgen. De jonge Ten Hagen bleef echter rustig en wikkelde goed af naar een punt.

René Alderliesten speelde tegen de aan de training in Lunteren deelnemende Bert van Oosterom. Hij had wat voordeel en het leek na de tijdnood nog even spannend te worden. Dat viel in de praktijk allemaal wel mee en de partij liep remise. Harmjan Lammers tekende voor het beslissende 11e punt maar had vooraf op meer gehoopt. Tegen invaller Gerard Korten lukte het hem niet kansen te creëren. De stand bleef de hele partij wat saai waardoor Korten makkelijk de remisehaven in kon koersen.

De conclusie van de teamleider: Niet al te goed gespeeld, maar twee punten zijn twee punten.