DES stunt tegen Huissen

15 sep

DES is het seizoen in de ereklasse met een stunt begonnen. Tegen kampioenskandidaat Huissen, een team vol grootmeesters werd een knap gelijkspel binnen gesleept.

Hoewel DES op alle borden een lagere rating had, en op veel borden zelfs een veel lagere, bleven de Lunteranen prima overeind. Aldert van Eck begon met een daverende stunt, door in een al prima stand, grootmeester en trainer van Lunteren Johan Krajenbrink met een kleine maar verrassende combinatie te verslaan.

Kopman Henk Klarenbeek speelde in een moeilijk te doorgronden en daardoor spannende partij remise tegen routinier Geert van Aalten. Huissen deed wat terug toen Arwin Lammers onder tijdsdruk een blunder maakte tegen de Letse supergrootmeester Valneris.

De volgende stunt kwam op naam van Harmjan Lammers, die de sterke grootmeester Gerard Jansen via een forcing een stuk afhandig maakte en DES weer op voorsprong bracht.

Lang bleef de voorsprong in stand. Stuk voor stuk gaven de Lunteranen hun sterke tegenstanders weinig kans. Ronald van Beek  bleef nadat hij in een goede stand een combinatie overzag, nog net overeind tegen Wouter Ludwig. Stijn Overeem speelde een knappe partij en boekte een gelijkwaardige remise tegen de Nederland Kampioen Baljakin. Arno Bos had in het late middenspel zelfs het betere van het spel tegen grootmeester Jos Stokkel. Arjen Timmer stond lastig tegen Fred de Koning, maar wikkelde via een slim dubbeloffer af naar een gelijkwaardig eindspel. Debutant Laura Timmerman bleef keurig overeind tegen de aanval van Joost Hendriksen.

Uiteindelijk maakte Huissen toch nog de gelijkmaker, doordat Mark Sanders Jasper Lemmer liet doorbreken naar dam. Dat mocht echter de pret niet drukken, de 10-10 werd in de
Schuifeldam gevierd als een overwinning.