DES Lunteren speelt gelijk tegen Arnhem

10 nov

Na vier topploegen op een rij wachtte afgelopen zaterdag in de vijfde ronde de eerste confrontatie tegen een op papier te kloppen tegenstander. Net als Lunteren kent CTD uit Arnhem ook geen grootmeesters in haar selectie en moet zij het hebben van pure wilskracht. De Gelderse derby eindigde na een zeer spannende middag in een gelijkspel: 10-10.
 
DES Lunteren moest wegens persoonlijke omstandigheden een paar spelers missen. “Je hoopt altijd met het sterkst mogelijke team aan te treden, vooral in dit soort belangrijke wedstrijden. Maar met Johan Top en Coen Bommel als invallers was het team zeker niet verzwakt.” aldus oud-teamleider Aldert van Eck. “Coen was zelfs belangrijk voor het team, hij mocht het 10e punt binnenhalen tegen de sterkste Arnhemmer Andriessen.”
 
Combinatie
Harmjan Lammers opende de score door een fraaie combinatie uit te voeren. De tegenstander dacht de korte vleugel van Lammers te gaan controleren, echter werd hij verrast door de combinatie. In de partijen van Arno Bos tegen Peter Kort en van Stijn Overeem tegen Joost Hooijberg was klassiek spel op het bord gekomen. In beide partijen werd het evenwicht niet verbroken en was remise de terechte uitslag. Dit was anders in de wedstrijd van Johan Top en Henk Klarenbeek. Johan kwam tegen Hin Wong al vroeg in de wedstrijd licht in het nadeel. Hin Wong breidde langzaamaan het voordeel uit en wist dit vakkundig om te zetten in winst. Bij Henk Klarenbeek ging het lange tijd gelijk op, maar op zet 33 maakte Henk een cruciale fout. Ook zijn tegenstander was meedogenloos en versloeg resoluut de topscoorder van DES 1.
 
Dammeneindspel
Ineens stond DES op achterstand en rondkijkend op de resterende borden leek het er niet naar uit te zien dat er nog een overwinning geboekt zou worden. Gelukkig voor de Lunterense dammers volgde er toch nog een onverwachte overwinning van Arjen Timmer. Eerst waren er nog de gelijkwaardige remises van Aldert van Eck en Mark Sanders, maar daarna wist Arjen Timmer zijn tegenstander te verrassen in een gecompliceerd dammeneindspel. De winnaar was er redelijk nuchter onder: “Ach ja, ik stond een schijf voor en een eindspel met meerdere dammen is toch complex. Natuurlijk is het op meerdere manieren remise, maar gelukkig ging hij nog in de fout. Dit brengt ons wel tot het tweede punt van het seizoen”. De twee resterende wedstrijden eindigden in remise, waarbij Van Hierden zeker geen klagen had. Het tiende punt mocht uiteindelijk binnen gehaald worden door invaller Coen Bommel. Op twee momenten in de wedstrijd had Coen zijn tegenstander verrast, waarbij Coen licht terreinvoordeel boekte. Toch verwaterde dit voordeel en moest Coen nog hard knokken om het remise te houden. Hij deed dit met volle overgave, waarmee hij zijn debuut in DES 1 glans gaf.
 
Na vijf ronden staat Lunteren met twee punten op een verdienstelijk 10e plek. Volgende keer wacht de laatste van de top vijf teams, het ijzersterke Van Stigt Thans. Zou Lunteren kunnen stunten tegen het grootmeestergezelschap? “Niets is onmogelijk dit seizoen. Wij zijn vol zelfvertrouwen. Het moet kunnen!“ aldus teamleider Van Hierden.
 

   DES Lunteren      CTD Arnhem   10 10
 Harmjan Lammers (1288)  Thijs Gerritsen (1280) 2 0  1 Partij
 Coen Bommel (1186)  Frerik Andriessen (1417) 1 1  10 Partij
 Henk Klarenbeek (1395)  Henk Grotenhuis ten Harkel (1290) 0 2  5 Partij
 Erwin van Hierden (1373)  Bart Terwel (1364) 1 1  9 Partij
 Johan Top (1120)  Hin Wong (1364) 0 2  4 Partij
 Mark Sanders (1219)  Erik van de Weerdhof (1268) 1 1  6 Partij
 Aldert van Eck (1246)  Rik Twilhaar (1312) 1 1  7 Partij
 Stijn Overeem (1253)  Joost Hooijberg (1321) 1 1  2 Partij
 Arjen Timmer (1307)  Niek Smeitink (1264) 2 0  8 Partij
 Arno Bos (1111)  Peter Kort (1256) 1 1  3 Partij

One Reply to “DES Lunteren speelt gelijk tegen Arnhem”

 1. D.E.S. 2 verliest kansloos.
  Het tweede tiental speelde vandaag tegen de koploper A.D.G. 1 uit Amersfoort.
  Het werd helaas geen spannende strijd tussen beide tientallen.
  De dammers uit Amersfoort wonnen ruim 6-14. Vier winstpartijen en zes remises
  maakte duidelijk het verschil tussen de top en subtop.
  De punten kwamen van : Evert, Arjan ( invaller), Henri, Jaap sr, Wim L en Gerrit.
  D.E.S. 3 nieuwe koploper tweede klasse B:

  D.E.S. 3 blijft het uitstekend doen in de tweede klasse B en gaat door met winnen.
  De wedstrijd tegen het bevriende Gooi&Eemland 2 werd ruim met 13-7 gewonnen.
  Door deze ruime overwinning staat D.E.S.3 bovenaan met 9 punten. De winstpartijen waren van:
  Evert Evers, Erwin Jochemsen, Johan de Haas en Alex van Harn. De vijf remises waren van:
  Annemieke Stunnenberg, Frans Lamers, Wim Schaafsma, Chris Versteegen en Jelte van lokhorst.
  Levien verloor van de bekende dammer Lennart Bolks.
  Na afloop hebben wij gezellig een Chinees buffetje genuttigd met een aantal dammers van Gooi& Eemland.

Gesloten voor reacties.