DES klopt ook ongeslagen Witte van Moort

11 nov

DES 1 blijft winnen. Het team is goed op dreef. Sterke spelers worden professioneel op afstand gehouden, kansen die zich voor doen worden gepakt. Vandaag uitte dat zich in een royale 13-7 overwinning tegen het sterke Witte van Moort 2, dat voor deze zaterdag de volle 6 punten uit 3 wedstrijden had gepakt.

Aldert van Eck speelde tegen de ervaren Jan Schippers. Die wilde risico’s vermijden, en omdat Van Eck ook geen grote risico’s wilde nemen, ontstond een vrij bloedloze partij die na een paar spelen in een onvermijdelijke remise eindigde. Intussen had Arwin Lammers een plotselinge kans gepakt, in een stand waar niks aan de hand was, maakte zijn tegenstander een blunder en combineerde Lammers simpel naar dam. De combinatie die Stijn Overeem uithaalde was ingewikkelder. In een spannende omsingelingspartij ging zijn tegenstander te ver, en forceerde Overeem knap de winst.

Ronald van de Beek speelde tegen een gokkende René Schippers. De partie Bonnard die de Westerhaarder speelde, was niet goed, maar zorgde wel voor spanning en een ingewikkelde stand. De gok pakte voor hem goed uit, in een vrijwel gewonnen stand, trapte van de Beek toch nog in een combinatie en verloor even later.

Met een 5-3 op de borden was het nog spannend, maar vanaf dat moment viel alles voor DES de goede kant op. Erwin van Hierden had de vleugel van zijn tegenstander opgesloten, en gaf deze geen kans meer op ontsnappen. De tegenstander van Mark Sanders begon in een ingewikkelde stand te knoeien en verloor zomaar een stuk, en even later de partij. Henk Klarenbeek kwam, geheel tegen zijn gewoonte in, een stuk achter. Hij had echter nog wat compensatie en wist de remisehaven in te varen. Ook Arjen Timmer kwam, nadat hij één afwikkeling over het hoofd had gezien, in de problemen. Maar ook hij wist de remise te bereiken. En zo stond het 11-5 en was de zege binnen.

De dit seizoen debuterende Arno Bos heeft zijn draai in het team helemaal gevonden. Vandaag hield hij zonder noemenswaardige problemen en van de sterkere tegenstanders, de oud NK-finalist Hoopman op afstand en boekte opnieuw een zeer verdienstelijke remise. Harmjan Lammers tot slot had na een moeizame omsingelingspartij een voordelig eindspel gekregen, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Eindstand: 13-7.