DES dendert door richting titel

13 feb

Richting het einde van het seizoen komt DES in kampioensvorm. De één na laatste horde, uit tegen Micone leek vooraf een lastige wedstrijd, maar daar was niks van te merken. Met een zeer overtuigende 15-5 overwinning keerde DES 1 huiswaarts. Over twee weken is een gelijkspel tegen Cema uit Limburg voldoende voor de titel.

Arwin Lammers pakte als eerste de twee punten. Zijn tegenstander dacht te combineren maar gaf in een vlaag van damblindheid een aantal stukken weg en kon direct opgeven. Ondertussen speelde op bord tien beide topscoorders, Erwin van Hierden en Toine Brouwers tegen elkaar. De Tilburger schijnt ergens een kans gemist te hebben, maar uiteindelijk was een gelijkwaardige puntendeling het resultaat.

Jaap van Hierden liet zien in topvorm te zijn. Tegen Ad de Hoon kwam hij moeizaam uit de opening, maar hij wist in het middenspel een goede klassieke stand op te bouwen en zette die om in zijn derde overwinning in vier wedstrijden. Teamleider Aldert van Eck zorgde voor de derde zege door de degelijke Evert Dollekamp te verslaan. Dollekamp, al vier seizoenen ongeslagen, kwam in een hekstelling terecht en moest lijdzaam toezien hoe Van Eck met een offer een winnend eindspel op het bord bracht.

Arjen Timmer was ook dicht bij de winst. Hij forceerde een eindspel met twee stukken meer, maar kon de complexe stand niet in winst omzetten. Winst was er ook niet voor Mark Sanders, die wat terreinvoordeel had tegen Verdooleage, maar geen substantieel voordeel wist te bereiken.

Ronald van Beek kwam wel tot winst. Invaller Swagemakers werd in door middel van een korte vleugelopsluiting overtuigend van het bord gezet. De partij van de dag kwam op naam van Stijn Overeem die de sterke Eddy Budé met een ghestemdoorstoot wegspeelde. Henk Klarenbeek hoopte naar een aanval uit een kelleropening ook op winst, maar Edgar Haagh had zijn verdediging op orde en gaf geen kansen weg. Ook Harmjan Lammers kreeg geen kansen. Tegen de sterke Toby Hage kwam hij wat onder druk, maar hij wist de echte problemen vakkundig te ontwijken en bepaalde de eindstand op 15-5.

One Reply to “DES dendert door richting titel”

 1. D.E.S. 2 wint ook met 5-15
  Het tweede tiental heeft ook een mooie overwinning behaald in de tiende ronde.
  De uitwedstrijd tegen T.D.V. 2 Tilburg werd met 5-15 gewonnen.
  Twee mooie winstpartijen van de invallers Evert Evers en Bram Cysouw betekende 0-4
  Hierna speelde Herni netjes remise tegen Theo v.d. Hoek aan bord 1/
  Toen volgde er drie winstpartijen van Edwin Loozen , Jaap sr en Evert v.d. Pol
  De tussenstand was nu 1-11 De laatste vier partijen werden allemaal remise :
  Jaap Heij, Robbert Westerink , Wim Lammers en Henk Timmer.
  De eindstand werd nu 5-15 in Lunters voordeel. D.E.S. 2 staat hierdoor nog steeds op de
  derde plaats welke recht geeft op een promotiewedstrijd op zaterdg 12 maart.

Gesloten voor reacties.