DES 2 Kampioen!

22 feb

DES 1 degradeert naar zwaar seizoen
Het eerste tiental heeft vandaag met opgeheven hoofd afscheid genomen van de ere-klasse. Dit seizoen waren er een aantal wedstrijden waarbij er meer had ingezeten maar vandaag tegen het bolwerk Witte van Moort uit Westerhaar moest DES zijn meerdere erkennen. Het ging lange tijd gelijk op met een 4-4 tussenstand. De vier remises waren van o.a. Erwin van Hierden tegen Marino Barkel Harmjan, Rene en Aldert speelde ook netjes remise. Hierna ging het kaarsje voor DES 1 langzaam uit. Jaap v. Hierden jr verloor van de Vadim Virny en Henri veloor van Odin Mol. Ronald van de Beek en Henk Klarenbeek zorgde voor de laatste twee punten vandaag door beide remise te spelen. De negen en tiende partij gingen verloren door invaller Arno Bos en Arjen Timmer. DES 1 verloor hierdoor zijn laatste ronde met 6-14 van Witte v. Moort. DES 1 eindigt met een score van 3 punten op een elfde plaats in de ere-klasse.

DES 2 KAMPIOEN
Het tweede tiental heeft ook haar laatste wedstrijd tegen IJmuiden 2 gewonnen. De tegenpartij kwam met negen spelers waardoor Edwin Loozen aan bord 1 met 2-0 won. Richard Cousijnsen speelde een snelle partij tegen E. Kok en bood in gelijkwaardige stand remise aan en dat betekende 3-1. De voorsprong werd uitgebouwt door een overwinning van invaller Johan Top. Deze jonge invaller behaalde via een mooi zetje een dam tegen Vince van de Wiele. en won even later zijn partij. De remise van Jaap van Hierden sr tegen teamcaptain Klaas Krijger zorgde voor 6-2. De tweede invaller Evert Evers zorgde voor de volgende winstpartij door B. van Bakel hardhandig van het bord te zetten. De remises van Arjan van Galen en Evert v.d. Pol brachten de tussenstand op 10-6. Dit was genoeg voor het kampioenschap van DES 2. Jaap Heij kwam in een spectulaire partij niet verder dan remise tegen N. Schouten. De laatste partij eindigde eveneens in remise tussen Henk Timmer en J. van Buuren. Hiermee werd de eindstand 12-8 in het voordeel van DES. DES 2 is ongeslagen kampioen met een mooie score van 20 punten uit 10 wedstrijden. Alle spelers die hieraan mee hebben gewerkt gefeliciteerd.!! Volgend jaar weer mooie partijen in de eerste klasse.

Hiermee eindigen we damseizoen met een lach en een traan. Laten we vooral genieten van de mooie dingen die we dit seizoen weer hebben mee gemaakt.

DES 2 Lunteren kampioen 2C 2014-2015