DES 1 walst over DUO heen!

30 okt

De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor DES Lunteren. Het belangrijke duel tegen het nog puntloze Dammers uit Oost werd overtuigend gewonnen. In Doetichem legde DES een uitstekende partij op de borden. Aldert van Eck zette de DES op het goede spoor. Net als een paar weken geleden in de Gelderse competitie kwam hij geen moment in de problemen tegen Wouter Ludwig. Doen deze in het late middenspel wat steekjes liet vallen sloeg de teamleider toe door optimaal te profiteren van een misrekening van zijn tegenstander. Henk Klarenbeek had een vreemde partij tegen de Europese topper bij de jeugd Frerik Andriessen. Hij leek lange tijd een stuk te kunnen winnen maar toen dit niet bleek te lukken liep de partij geruisloos naar remise.

De dit seizoen in de hoofdmacht debuterende Harmjan Lammers speelde opnieuw een uitstekende partij. Hij ging vol in de aanval tegen routinier Grotenhuis ten Harkel en boekte een zeer overtuigende overwinning. Arjen Timmer speelde gedegen naar een punt tegen Zweerink waarna Daniel Merkus nog voordat er vier uur gespeeld waren de 8-2 op het scorebord zette. Hij kwam beter uit een spannende omsingeling dan Winkel. In hevige tijdnood (9 seconden voor twee zetten) bleef zijn klok stil staan. Daniel profiteerde koelbloedig door in de paar extra seconden de winnende zetten te vinden.

Ook Matthias de Kruijf kwam in hevige tijdnood tegen de Doetinchemse kopman Wesselink. In een remiseachtige stand bleek hij één zet te weinig gedaan te hebben, zodat de punten automatisch naar zijn tegenstander gingen. Ronald v Beek speelde tegen Hoekman, die afgelopen week vice-wereldkampioen bij de vrouwen is geworden. Vd Beek gaf echter geen krimp, en haalde een zeer verdienstelijke remise. Hetzelfde resultaat boekte ook Hermen, na een onduidelijke partij tegen Wassink.

Erwin van Hierden en Marcel Monteba brachten de zegen binnen. Beide speelden uitstekend en behaalden mooie positionele overwinningen. De eindstand werd hierdoor maar liefst 14-6, de grootste overwinning die DES ooit in de ereklasse geboekt heeft. Teamleider Van Eck was hier dan ook een zeer tevreden man: “we hebben vandaag niks weggeven, alleen Matthias verliest ongelukkig tegen een grootmeester dus dat kan gebeuren. In voorgaande wedstrijden hadden we moeite met het benutten van de kansen, maar vandaag hebben we elke winstkans gepakt. We gaan dan ook vol zelfvertrouwen het volgende belangrijke duel in”  (thuis tegen Micone).