DES 1 totaal uit vorm

24 jan

Het wil de tweede helft van het seizoen niet meer lukken met het eerste van DES Lunteren. Voor de tweede keer op rij werd er met grote cijfers verloren van een directe concurrent. Rechtstreekse degradatie komt dichtbij, in de laatste twee wedstrijden is er op papier weinig kans op punten zodat de Lunteranen moeten hopen dat de concurrenten ook geen punten meer gaan halen.

Afgelopen zaterdag ging het tegen Damcombinatie Fryslan al snel mis. Twee jaar geleden werd nagenoeg dezelfde ploeg in de laatste ronde van het kampioenschap in de hoofdklasse gehouden, nu bleken de wraakgevoelens van de Friezen te sterk. Op de dikke 15-5 viel niet veel af te dingen. Teamleider vd Pol kwam al in de opening in grote problemen. De sterke Gerlof Kolk (nk-finalist) liet de Barnevelder niet uit de opsluiting ontsnappen waarin deze terecht was gekomen en won gedecideerd. De Afrikaan Mbongo liet zien dat hij niet voor niets dezelfde ochtend nog uit Frankrijk overgevlogen was en zette door een forcing tegen Ronald vd Beek de stand op 4-0.

Hoewel het er toen natuurlijk somber uitzag voor DES, gaf men de moet nog niet op. In de tijdnoodfase ging het echter definitief mis. Daniel Merkus stond onder grote druk van de klok, koos het verkeerde plan en liep zich vast op de stelling van Edelenbos. Van Hierden, vaak problemen met de klok, speelde tegen Leijenaar, voor wie tijdsproblemen ook niet onbekend zijn. Het was dan ook niet verbazend dat beide de laatste zetten voor de tijdscontrole razendsnel moesten spelen. Toen de kruitdampen opgetrokken waren bleek Van Hierden totaal verloren te staan.

Topscoorder Henk Klarenbeek deed nog wat terug door zijn teveel willende tegenstander terug te wijzen. Bij deze overwinning bleef het echter voor Lunteren. De youngsters Timmer en Van Eck gingen voor de winst, zetten hun tegenstanders onder druk, maar dezen konden naar remise afwikkelen. De nederlaag voor DES werd nog groter toen ook Cousijnsen in het stof moest bijten. Via een fraaie flankomsingeling kreeg hij kansen, maar hij ging, ook gezien de stand, te ver en kreeg het deksel op zijn neus. Hermen Kroesbergen sleepte nog het vijfde bordpuntje uit het vuur, door met een schijf minder remise te maken. Het fraaie slotakkoord kwam van niemand minder dan vijf-voudig wereldkampioen Harm Wiersma. De Friese kopman zette de altijd degelijke Monteba onder grote druk. Het eindspel dat op het bord kwam werd in de analysezaal op remise getaxeerd, maar Wiersma toonde zijn klasse en voerde de partij feilloos naar de overwinning.

One Reply to “DES 1 totaal uit vorm”

 1. Ook het tweede en derde tiental deelde mee in de malaise.

  Het tweede verloor met 13-7 van VBI 3
  D.E.S. 3 verloor met 3-17 van Lent 2

  Nog twee wedstrijden te gaan en dan is de competitie? weer voorbij
  Zaterdag nog de inhaalwedstrijd D.E.S. 2 – T.D.V. 2 aanvang 12.00 uur.
  arbiter Dhr J.Janssen
  barkeeper Aldert.
  succes jongens !!

Gesloten voor reacties.