DES 1 degradeert, winst DES 2 en 3

30 jan

Verlies DES 1
Het eerste tiental heeft in een eneverende wedstrijd met 7-13 verloren van Orfam Twente. De wedstijd ging lange tijd gelijk op met tot vier uur spelen weinig beslissingen. Arjen Timmer brak de wedstrijd open door een winstpartij tegen L. Koops. Erwin van Hierden wist ondanks hevige tijdnood de winstvariant te vinden tegen Egbert van Hattem. De vier –nul voorsprong was een weelde voor de lunteranen. Hierna volgde drie nederlagen van Jaap van Hierden tegen de Duitse kampioen Vadim Wirny. Rene Alderliesten moest helaas de punten inleveren bij W.Systma. De achterstand kwam door een regelmatige nederlaag van Daniel Merkus tegen Odin Mol.
Marcel Monteba bracht de stand weer gelijk door verrassend maar verdiend te winnen van Jeroen Goudt. De Twentenaren namen toch weer de voorsprong door twee winstpartijen van Hin Wong en Jos Stokkel tegen Ronald v.d Beek en Aldert van Eck. De eerste remise kwam van Harmjan Lammers tegen Nico Meijer. De tussenstand was nu 7-11 en DES 1 was hiermee officieel gedegardeerd uit de landelijke ereklasse. De laatste partij van de jeugdige invaller Arwin Lammers tegen Michiel Stemper ging helaas na bijna zes uur spelen verloren. De eindstand van deze boeiende wedstrijd werd hiermee 7-13 in het voordeel van Orfam Twente. DES 1 degradeert na drie jaar in de sterkste competitie van de wereld te hebben gespeeld Dit is geen schande en we hebben laten zien waar (amateurs) zonder betalingen in staat zijn. De laatste twee rondes gaan we nog voor een paar punten tegen Damlust en Volendam!

DES 2 WINT met 12-8
Het tweede tiental heeft een belangrijke 12-8 overwinning behaald op Damcombinatie Nijmegen 1. De wedstrijd begon met drie snelle remises van de Jaap Heij, Edwin Loozen en Arno Bos. tegen op papier de sterkste tegenstanders van Nijmegen. De vierde en vijfde partij leverde de twee belangrijke winstpartijen op voor DES 2 Jacco Bos won in een aanvalspartij van Jos Peelen. Richard liet via een mooie hekstelling Eric Sanders kansloos. Deze voorsprong gaven de spelers van DES 2 niet meer uithanden en de de overige partijen werden allemaal remise. Wim Lammers, Jaap v, Hierden sr, Evert v.de Pol, Henk Timmer en Henri van Hierden zorgde via degelijk spel allen voor vijf punten. De uitslag werd hiermee verdiend 12-8 in het voordeel van DES 2. De naaste concurrent EAD won met 12-8 bij Bennekom en Dammers uit Oost 2 verloren met maar liefst 3-17 van D.C.Harderwijk. De volgende wedstrijd nog een keer pieken en dan stijgen we verder op de ranglijst.

De stand:
7. WSDV 2 9-8 83 bordpunten
8. DC Nijmegen 9-7 83
9. DES 2 9-7 75
10.Dammers uit Oost 9-6 74
11.EAD Asten 9-5 74
12. BDV Bennekom 9-1 61 gedegardeerd.

De nummers 11 en 12 degarderen rechtstreeks. De nummer 10 speelt een beslissingswedstrijd tegen de nummer 2 van de tweede klasse.

DES 3 behaalt eerste overwinning van het seizoen.
Het derde tiental heeft in de uitwedstrijd tegen IJmuiden de eerste overwinning van het seizoen behaald. Ondanks het meespelen van drie invallers waren de lunteranen gemotiveerd. Bram Cysouw moest ondanks goed spel de punten inleveren bij Stella van Buren. Invaller Ries v. Ee liet zien hoe het moet en won zijn partij fraai. Stijn Overeem is in topvorm en won aan bord 1 van E.Holkamp. De voorsprong werd uitgebouwd tot 2-6 door een winstpartij van Melanie Voskuil. Gerrit Roeterdink bracht DES 3 op een 2-8 voorsprong door te winnen van Jan–Maarten Koorn. Hierna werden er drie remises op het bord gebracht door Jan Heij, Peter Pasterkamp en Joan Evers. De buit was nu binnen en het feest kon voor het jeugdige derde tiental beginnen. De laatste twee partijen van Michiel Hendriksen en teamleider Berrian Lammers gingen onnodig maar gelukkig niet meer belangrijk verloren. Het derde tiental heeft de eerste punten binnen en de volgende wedstrijd tegen D.C. Zenderstad hebben ze opnieuw een goede kans voor twee punten.