Kampioensboek 2013-2014

Kampioensboek 2014 kl

Kampioensboek ‘De leden van De Schuifeldam’

De leden van De Schuifeldam. Het is de titel van het nieuwe kampioensboek van DES Lunteren. In het boek dat geschreven is naar aanleiding van het kampioenschap van DES 1 in de Hoofdklasse B 2013-2014 geven de auteurs René Alderliesten en Arjen Timmer een uniek inkijkje in De Schuifeldam, de plaats waar alles het vereniging zijn uitademt.

Het boek dat zo’n 140 pagina’s telt bestaat voor een groot deel uit partijanalyses van de partijen van DES 1-spelers. Maar het boek is meer dan alleen analyses, het boek is een verhaal. Het verhaal van DES Lunteren dat als vereniging – door eendracht sterk, waar DES voor staat- de Ereklasse bereikte en te midden van de (betaalde) wereldtop haar plaats weet. Naast de elf hoofdstukken over de wedstrijden ontbreken de kernachtige terugblikken van de wedstrijden, de personalia van de spelers van DES 1 en het creatieve hoofdstuk ‘Geschuif in De Schuifeldam’, niet.


Geschuif in De Schuifeldam – De winnende foutzet (pagina 92)
“[…] Wij gaan terug naar zaterdag 1 december. Het is zo’n vier uur op de klok als er nog twee partijen bezig zijn. De nagels liggen op de grond, het is ongekend spannend. DES staat namelijk met 10-6 achter tegen WSDV Wageningen en alles lijkt erop dat DES deze wedstrijd gaat verliezen. Het lijkt erop…

Aan het eerste bord zit Erwin, even rustig als altijd ondanks de beperkte bedenktijd op de klok, verzeild geraakt in een eindspel met licht voordeel. Het is inmiddels op het bord analytisch remise. Zijn tegenstander doet de juiste zet en drukt netjes de klok in. Erwin denkt de winnende zet uit te voeren en speelt dan ook overtuigend die zet (ronde 6, diagram 54). Slaan is remise maar wat doet zijn tegenstander? Die geeft op, die maakt dezelfde denkfout. Het is werkelijk geweldig: de idee dat twee dammers met jarenlange ervaring dezelfde denkfout maken…”

IMG_1190

Voor de damliefhebber mag dit boek niet ontbreken in de boekenkast vanwege de vele damtechnische analyses. Maar niet minder is het boek een aanwinst voor anderen die hiermee inzichten verkrijgen over het functioneren van een gezonde (dam)vereniging. En zou dat laatste niet het recept zijn waarmee op ‘vrij eenvoudige’ wijze tot prestaties wordt gekomen?

Het boek is te bestellen via onderstaand bestelformulier.
Na het bestellen ontvangt u een e-mail met de betaalinformatie. Zodra de betaling binnen is zal het boek verzonden worden.

De prijs voor 1 boek is € 16,- (excl. € 2,56 verzendkosten, € 5,25 voor buitenland) Totaal: € 18,56
Bij meerdere boeken betaalt u geen verzendkosten!
2 boeken € 32,-
5 boeken € 70,- (Stapelkorting)
10 boeken € 125,- (Teambundel)

Bestellen:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

One Reply to “Kampioensboek 2013-2014”

  1. Pingback: DES Lunteren - Kampioensboek ‘De leden van de Schuifeldam’ gepresenteerd

Gesloten voor reacties.