Vier finalisten namens DES Lunteren

1 apr

Jeroen van den Brink tweede en Johan Top vierde in Dronten.

Bij de halve finale poule in Dronten hebben de lunterse dammers goede prestaties geleverd. Jeroen v.d.Brink had naar de eerste wedstrijddag 6 punten en won vandaag opnieuw de eerste twee rondes van Luc Jan Bergemin en verrassend van Jorne Huiting. In de laatste ronde ging Jeroen verdiend onderuit tegen de koploper Niels van Ginkel. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Tristan v.d.Velde, Tom Molenaar en Johan Top.
Johan herstelde zich vandaag goed van de mindere start van gisteren. Johan behaalde twee winstpartijen en stond hierdoor op een vijfde plaats in de tussenstand. De laatste ronde moest Johan ook nog tegen de nummer zes Jorne Huiting. Johan speelde rustig en wist Jorne eenvoudig op remise te houden. De concurrenten Tristan en Tom speelde eveneens remise tegen elkaar. Door dit gelijke spel eindigde Tom Molenaar en Johan Top samen op de vierde plaats. De weerstandpunten waren in het voordeel van Johan waardoor hij zich plaatste voor de Nederlandse finale in de meivakantie in Katwijk(Zuid-Holland). De twee andere lunterse dammers eindigde beide in de middenmoot van de halve finale poule te Dronten. Christian v.d. Broek behaalde een achtste plaats met 8 punten en Alex Bosch eindigde met 6 punten op een tiende plaats.

Eindstand Dronten (18) deelnemers.
1. Niels de Lange 7-12 Damclub Wezep
2. Jeroen v.d.Brink 7-10 DES – Lunteren
3. Tristan v.d.Velde 7-10 P.D.C.- Putten
4. Johan Top 7-09 DES – Lunteren
5. Tom Molenaar 7-09 B.D.V.- Brummen

Jan Cysouw en Biense Wielstra ook door na N.K.

In de andere halve finale poule in Den Ilp speelde namens DES Lunteren Jan Cysouw en Biense Wielstra mee. Beide spelers begonnen gisteren met 6 punten uit vier wedstrijden. Jan Cysouw speelde vandaag opnieuw goed en won twee van de drie wedstrijden en plaatste zich via een mooie derde plaats voor het N.K. Vandaag had Biense geen goed begin en verloor beide eerste twee wedstrijden van Marco de Leeuw en Bas Marcelis. Hierdoor zakte Biense naar een 8e plaats. In de laatste ronde won Biense snel van Bram Bekkers en kwam hij op 8 punten. Hierdoor eindigde maar liefst vijf spelers gelijk in deze poule in Den Ilp. De weerstandspunten gaven ook hier de doorslag in het voordeel van Biense. Damclub DES heeft door deze topprestatie van de pupillen vier spelers die mogen meedoen in de Nederlandse finale voor pupillen in de periode van 29 april t/m 4 mei in Katwijk.

Eindstand Den Ilp (17) deelnemers.
1. Dirk Vet 7-12 VAD- Amsterdam
2. Marco de Leeuw 7-12 R.D.C- Rijnsburg
3. Jan Cysouw 7-10 DES – Lunteren
4. Biense Wielstra 7-08 42 wp DES – Lunteren
5. Bas Marcelis 7-08 41 wp A.D.G.- Amersfoort