DES 1 bekert verder

10 apr

Op dinsdag 9 september stond in De Schuifeldam in Lunteren de bekerwedstrijd DES Lunteren 1 – DV VBI Huissen 2 op het programma. Het betekende uitkijken voor de Lunteranen, want de Huissense reserves staan in het Gelders bekertoernooi te boek als lastig te nemen horde. Echt spannend werd het echter niet, want DES won overtuigend met 6-2.

De score werd geopend door Arjen Timmer die aan bord 4 speelde tegen de ervaren Jo Weijman. Laatstgenoemde liep in de messen van een degelijke flankomsingeling en Timmer liet de stelling op tempo vastlopen. Weijman kon zich nog wel losweken ten koste van een schijf, maar kon zich bij lange na niet meer redden. Aldert van Eck trof aan bord 1 de zo mogelijk nog taaiere Arno Arends die op slechts één ding uit was: remise. Van Eck zag met vertrouwen naar de stellingen van zijn medespelers en nam geen onnodige risicovolle winstpogingen, zodat remise een logisch resultaat was.

Harmjan Lammers speelde met vaste hand de opening van zijn partij tegen Emiel Leijser. Het oploopplan gericht tegen de vijandelijke flankaanval werd consequent uitgevoerd, maar leek onvoldoende resultaat te hebben. Rond de tijdnoodfase kwam echter de grote rekenkracht van Lammers tot uiting, in een dunne stand forceerde de Lunteraan alsnog partijwinst. Zo had DES de teamwinst al veiliggesteld, 5-1 tussenstand. Sander Neutel speelde aan het derde bord tegen leeftijdsgenoot Remco Vredenberg. In een principiële partij met een zogenaamde ‘harry’ op het bord leek Neutel toch wel wat voordeel te hebben, maar dit kwam er niet uit. Uiteindelijk eindigde deze partij tegen middernacht in een terechte puntendeling.

Zo bekert DES 1 verder in Gelderland.

One Reply to “DES 1 bekert verder”

Gesloten voor reacties.