Twee derde van de Lunteranen valt in de prijzen in Sinderen

7 mei

Zaterdag 6 mei werd in Sinderen het sneldamkampioenschap van Gelderland gehouden. Namens DES Lunteren deden er zes spelers mee. Vier van de zes spelers behaalden een podiumplek. Een geslaagd toernooi voor DES Lunteren dus.

In categorie A deed Arwin Lammers mee. Hij begon het toernooi sterk met onder andere een remise tegen de latere kampioen Jos Stokkel. Hierna verloor hij een aantal wedstrijden op rij, waardoor hij geen kans meer had op een plaatsingsplek voor het NK. Met een tiende plek verliet hij het kleine Sinderen.

In categorie B liet Wijnand Voskuil wederom zien een sterke sneldammer te zijn. Met acht overwinningen en zeven remises werd hij met drie punten voorsprong kampioen in deze klasse. Dochter Melanie Voskuil mocht ook meespelen in categorie B. Omdat Melanie de enige vrouw was in dit kampioenschap was zij al automatisch verzekerd van het kampioenschap. In categorie B had ze een zware dag en behaalde ze tien punten uit vijftien wedstrijden.

Bij de junioren werd Johan Top tweede. Robert Jan van Steenbergen, zijn enige concurrent, werd eerste met vier punten voorsprong. De wedstrijd tegen Robert Jan leek lange tijd goed te gaan, maar door een goede verdediging van de tegenspeler kon Johan geen aanspraak meer maken op de titel. Bij de aspiranten was Jeroen van de Brink lange tijd in vorm. Halverwege het toernooi stond Jeroen drie punten voor op zijn naaste concurrent Machiel Weistra. Helaas speelde Jeroen een slechte middag, waardoor Machiel toch nog met drie punten voorsprong op de eerste plaatst eindigde. Hierdoor werd Jeroen tweede van Gelderland.

Bij de pupillen deed Levien Cysouw een poging om zich te plaatsen voor het NK. Helaas lukte hem dit niet. Na een zwaar toernooi mocht Levien terugkijken op drie mooie overwinningen en remises. De rest van de partijen gingen helaas verloren voor hem. Ondanks het wat tegenvallende resultaat was het een leerzame dag voor de jonge pupil.

Voor veel spelers van Lunteren was dit de eerste keer dat zij mochten spelen in Sinderen. Voor veel Lunteranen was dit gelijk een succeservaring. Met twee titels en twee tweede plaatsen mag Lunteren terugkijken op een geslaagd toernooi. Vier van de Lunteranen gaan begin juni proberen om het kampioenschap van Nederland in de wacht te slepen. Wellicht dat DES Lunteren zich dan weer een Nederlands kampioen rijker mag noemen.


De jeugdspelers van DES Lunteren die in de prijzen vielen

IMG_20170506_171024 IMG_20170506_170851 IMG_20170506_170816