Rabo-schooldamkampioenschap van Lunteren

23 jan

Nederwoudse school grote winnaar Rabo-schooldamkampioenschap van Lunteren.

De Nederwoudse school is in beide categorieën schooldamkampioen van Lunteren geworden. Damclub DES – lunteren organiseerde het schooldamkampioenschap en er deden maar liefst 15 4-tallen mee.

De organisatie besloot om alle scholen in een grote groep te laten spelen via het Zwitserse systeem. Er waren namelijk vijf deelnemers voor groep 7-8 en tien voor de groep 5-6 Het was een gezellige bedoeling in het clubhuis De Schuifeldam de dammers sloegen er lustig op los op het dambord. Nederwoud begon in groep 7-8 met twee overwinningen van 6-2 tegen De Bron 1 en een 8-0 tegen De Bron 1 (groep 5-6). In de categorie 5-6 ging het jonge viertal van De Nederwoud ook aan kop met een remisepartij tegen De Sprong 1 en een 7-1 overwinning op Sprong 1 (gr 5-6) De overige scholen blijven ook goed score zodat de spanning tot het einde van het toernooi in bleef.

In de laatste ronde loten de twee viertallen van De Nederwoud tegen elkaar. Het onderonsje tussen beide teams  eindigde in een 4-4 gelijkspel. Hierdoor eindigde De Nederwoud 1 bij de groep 7-8 op de eerste plaats met een mooie score van 9 punten. De spelers die voor dit succes zorgde waren: Corné Lagerweij, Thira v.d. Broek, Tim de Koning en Mark v.d. Bragt. Bij de welpen groep 5-6 ging de titel nu met 8 punten ook naar De Nederwoud. De spelers die voor dit succes zorgde waren: Arjan Lagerweij, Jos Evers, Niels v. Middendorp en Herianne Vierwinden. De nummers twee bij de groep 7-8 werd De Bron 2 met een score van 7 punten en bij de groep 5-6 De Sprong 1 met een mooie score van 7 punten. Deze vier teams mogen nu deelnemen aan de halve finale van Gelderland op zaterdag 6 februari in Wageningen en Doetinchem. De winnende teams kregen een  mooie beker als prijs. Ook kregen alle deelnemers een medaille van goud – zilver of brons uitgereikt door de voorzitter van DES Jaap Heij

Damclub DES kan met dit schooldamkampioenschap terugzien op een geslaagd toernooi. De jeugd is van harte welkom om verder lessen te volgen op de clubavond van DES die plaats vindt op vrijdagavond van half zeven tot 19.45 in De Schuifeldam.

schooldammen

schooldammen