Johan Top winnaar Fish-man klassement in Bunschoten – Spakenburg

9 jul
De winnaar van het Fish-man klassement
Johan Top de winnaar van het Fish-man klassement

dammen juli 2016 142 dammen juli 2016 144

Johan Top winnaar rating klassement damtoernooi Bunschoten – Spakenburg.

Afgelopen week deden twee dammers van DES– Lunteren mee aan het internationale damtoernooi in Bunschoten – Spakenburg. Jaap Heij speelde een wisselvallig toernooi met ups en downs. Drie mooie winstpartijen en eveneens drie nederlagen waren het gevolg hiervan. In de laatste ronde kon Heij met moeite een remisevariant vinden tegen de jeugdspeler van DES ohan Top. Johan speelde een sterk toernooi en ging voor niemand aan de kant. De ene naar de andere sterke tegenstander werd met goed tegenspel van Johan op
remise gehouden. De mooiste remises waren tegen Erik v.d. Weerdhof ( rating 1262) en tegen de
organisator Peter Frans Koops. Johan heeft zelfs een rating van 879 en stond hiermee bovenaan in het klassement tot 900 rating.
In de laatste ronde moest hij minimaal remise spelen tegen de clubgenoot Jaap Heij om de eerste prijs te winnen in het Fish-man klassement. De wedstrijd eindigde naar ruim 4 1/2 uur spelen en als laatste partij van het toernooi in een terechte remise. Johan kwam hiermee op zeven punten en was door zijn sterke tegenrating de winnaar van het klassement tot 900 rating.

Bij de prijsuitreiking werd Johan geroemd voor zijn goede spel en kreeg hij uit handen van de organisator Koops een enveloppe met inhoud.

Gerrit Alink dammer van B.D.V. – Bennekom viel door zijn goede spel ook in de prijzen bij de categorie tot 900 rating. Gerrit behaalde ook 7 punten en werd hiermee fraai tweede in het klassement.

De winnaar van het toernooi werd de Macodou N’Diaye uit Senegal met een score van 11 punten uit zeven rondes

Voor de overige uitslagen en eindstand zie toernooibase van de KNDB.