Harmjan Lammers eindigt als 3e op NK Aspiranten

29 jul

Prachtige afsluiter van het succesvolle seizoen van de DES-jeugd!

Harmjan Lammers heeft op het NK Aspiranten 2008 dat afgelopen week gehouden werd in Wapenveld een fraaie derde plaats veroverd, achter kampioen Michel Stempher en nummer twee Nick Hoving. Harmjan behaalde een score van 11 punten uit 9 wedstrijden.

Harmjan schoot uit de startblokken met een score van 7 uit 4 en een eerste plaats in de tussenstand. Over geluk had hij niet te klagen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Achtereenvolgens Jesse van Beek, Thijs van den Broek en Derk-Jan Riesthuis werden verslagen. Nick Hoving werd op remise gehouden. In de vijfde ronde stond de kraker tegen Michel Stempher op het programma. Harmjan trok ten aanval, kwam ook beter te staan, maar één foutzet zorgde voor een snelle en teleurstellende nul. Harmjan consolideerde met een remise tegen de degelijke Rik Verboon en de tussenstand was hiermee razend spannend geworden. 5 spelers op 8 punten, waaronder Harmjan!

Harmjan wilde het voor eventuele podiumkansen niet weer op geluk laten aankomen en viel in de laatste drie partijen aan. Dit leidde tot kansrijke stellingen tegen Sjoerd ten Brinke en Feroz Amirkhan, maar deze partijen eindigden toch in remise. Ook een nipte remise werd behaald tegen de jonge Martijn de Leeuw. Doordat de concurrentie, met onder andere Thijs van den Broek, ook niet wist te winnen in de laatste rondes, eindigde Harmjan dus op een derde plaats. Een fantastisch resultaat en een prachtige afsluiter van het seizoen van de DES-jeugd!

Arwin Lammers werd kampioen van Nederland bij de pupillenjongens en Melanie Voskuil werd kampioen van Nederland bij de welpenmeisjes. Beiden werden ook nog derde in respectievelijk de pupillen- en de welpencategorie van het NK Sneldammen. Larissa Schimmel werd derde bij de pupillenmeisjes en het ijzersterke jeugdteam van DES (bestaande uit Matthias de Kruijff, Harmjan Lammers, Arwin Lammers en Gerwin Schimmel) werd kampioen van Nederland. En nu dus ook een fraaie derde plaats van Harmjan bij de aspirantenjongens. 2007-2008 was een succesvol seizoen voor de DES-jeugd!!

Meer informatie, zoals de gehele eindstand, is te vinden op http://www.nkaspiranten2008.nl/