Goud en zilver op nk jeugdteams

21 dec

Vandaag werd in Harderwijk het Nederlandse kampioenschap voor club drie- en  viertallen gehouden. DES was een van de succesvolle clubs door een gouden en zilveren medaille binnen te halen.Bij de junioren werd een rond toernooi gespeeld door de tien clubs die meededen. DES, met de drie spelers Harmjan Lammers, Matthias de Kruijf en Arwin Lammers begon uitstekend aan het toernooi. De tactiek, het tempo hoog houden, de tegenstander onder druk zetten, die in zijn tijdnood een fout laten maken en de winst uit rekenen (ook wel genoemd boem boem, boem… uit) zorgde in de eerste vijf rondes voor vijf overwinningen:

1e ronde  D.E.S. –  G.D.C. – Gorinchem     5-1

2e ronde  D.E.S. –  O.G. –    Drachten        4-2

3e ronde  D.E.S. –  W.S.D.V.- Wageningen 5-1

4e ronde  D.E.S. –  D.C. Reeuwijk              6-0

5e ronde  D.E.S. –  D.C. Lent                     6-0

De zesde ronde werd de latere nummer twee D.E.Z. 1  uit Culemborg netjes op 3-3 gehouden. In de zevende ronde werd de laatste concurrent Dammers uit Oost hardhandig met 4-2 van het bord gezet, onder andere doordat Arwin Lammers de sterke Niek Smeitink van het bord tikte. De laatste twee rondes wonnen de junioren nog ruim van D.E.Z 2 en Witte v. Moort 1. De score van 17 punten uit negen wedstrijden betekende een fraaie eerste plaats van Nederland voor de junioren van D.E.S.

De persoonlijke scores waren:

Matthias de Kruijf  9-17

Harmjan Lammers 9-15

Arwin Lammers 9-10

De tweede plaats was voor D.E.Z. 1 – Culemborg met 15 punten en een derde plaats voor Dammers uit Oost met 14 punten.

Zilver voor de welpen van DES

De welpen van damclub DES zijn net als vorig jaar tweede van Nederland geworden bij het Nederlands kampioenschap voor viertallen. Het Lunterse viertal en reserve verloren het hele toernooi geen wedstrijd. Het was jammer dat een paar spelers het normale niveau niet haalde, waardoor er drie keer 4-4 werd gespeeld. Kopvrouw Melanie Voskuil won al haar 7 wedstrijden oprij en liet zien het welpen niveau te zijn ontgroeid. Uiteindelijk behaalde het welpenteam met een mooie score van 11 punten een fraaie tweede plaats. De eerste plaats was voor Denk en Zet 1 uit Culemborg met 13 punten. Het succesvolle team bestond uit de volgende spelers Melanie Voskuil, William van Eck, Jeroen v.d. Brink en Arthur en Vladimir v.Roest.

Vierde plaats pupillen

Het pupillenviertal en reserve speelde een wisselvallig kampioenschap met up en downs. Vooraf werd door de teamleiders gehoopt op een podiumplaats, onder andere door de uitstekende prestaties van sommige teamleden in de nationale competitie. Helaas bleek dat dit speeltempo de DES pupillen beter lag dan het snelle tempo dit toernooi. De eerste drie wedstrijd leverde vier punten op maar hierna werd er twee keer oprij verloren tegen Dronten 1 en W.S.D.V. 2. Een overwinning van 5-3  op IJmuiden gaf nog uitzicht op het podium. In de laatste ronde ging D.E.S onnodig onderuit met 3-5 tegen de kampioen W.S.D.V. 1 Wageningen. Door deze  nederlaag moest DES bij de pupillen met een vierde plaats genoegen nemen. Larissa Schimmel was met een score van negen punten als vanouds goed op dreef. Namens DES deden mee Dennis Bos, Larissa Schimmel, Stijn Overeem, Lennart Blankestijn en Joan Evers.

Damclub DES kan met deze fraaie prestaties van de jeugd terugzien op een mooie afsluiting van het damjaar 2009.

One Reply to “Goud en zilver op nk jeugdteams”

  1. Waar kan ik krantenartikelen vinden over dit succes van DES??? (Heeft het in de Barneveldse krant gestaan en/of Lunterse krant en/of wellicht een andere krant?)

Gesloten voor reacties.