Geslaagd jeugdtoernooi!

23 okt

Woensdagmiddag werd door damclub DES een jeugdtoernooi georganiseerd.Er deden totaal 36 jeugdspelers mee. In de hoofdgroep werd er door 8 pupillen een rond toernooi gespeeld. De Voorthuizenaar Stijn Overeem werd fraai eerste met een mooie score van 13 punten. De tweede plaats ging na de Wageningse damster Gerlinda Schaafsma met 12 punten Melanie Voskuil en Bram Cysouw eindigde gelijk met 9 punten op een derde plaats. De beslissingswedstrijd werd gewonnen door de Lunterse damster.

In de pupillengroep B werd er ook door acht pupillen een rond toernooi gespeeld. Albert Middelkoop uit Doetinchem bleef de concurrentie een punt voor. Albert behaalde de eerste plaats met een score van 9 punten. De nummers twee tot vier eindigde allen gelijk met 8 punten. De barragewedstrijden werden gewonnen door Nick Jansen uit Culemborg. Een mooie derde plaats was er voor de Ederveense dammer Timon Thomassen.

Bij de welpen waren er twee groepen van tien spelers. In de hoofdgroep was de Lunteraan Jeroen v.d. Brink de sterkste dammer. Jeroen behaalde maar liefst 16 punten uit negen partijen. De nummer twee werd hier Jan Cysouw uit Barneveld met 14 punten. De derde plaats was voor Erik Schaafsma van de Wageningse damclub met 12 punten. De welpengroep B was een lunterse aangelegenheid. De nummer 1 werd hier Vladimir v. Roest met een hoge score van 17 punten. De nummers twee en drie werden Biense Wielstra en Johan v.d. Top met een score van allebei 13 punten. Aan het einde van het geslaagde damtoernooi reikte de voorzitter van DES Jaap Heij aan alle deelnemers een prijs uit.