De Wegwijzer schooldamkampioen van Gelderland

25 mrt

De Wegwijzer uit Lunteren is vanmiddag in Harderwijk schooldamkampioen van Gelderland geworden. Er deden 16 scholen mee aan deze gelderse finale. Namens de Lunterse scholen deden De Bron, De Wegwijzer en De Nederwoud mee. De Wegwijzer was oppermachtig bij de pupillen en won al haar zeven wedstrijden met groot overmacht. De totaalscore was 14 punten en 49 bordpunten.

De uitslagen waren
1e ronde De Wegwijzer – Julianaschool 6-2
2e ronde De Wegwijzer – Montersori 7-1
3e ronde De Wegwijzer – ’t Wellink 8-0
4e ronde De Wegwijzer – Alfons Ariens 5-3
5e ronde De Wegwijzer – De Triangel 8-0
6e ronde De Wegwijzer – De Tarthorst 7-1
7e ronde De Wegwijzer – De Bron 8-0

De persoonlijke scores waren:
1. Jeroen v.de Brink 7-14   
2. Johan Top 7-13
3. Biense Wielstra 7-11  
4. Janet v.d. Brink 7- 11
 
De andere twee lunterse scholen hadden vandaag duidelijk minder succes. De Bron eindigde op een elfde plaats met 6 punten. Dit was voor het viertal zonder clubdammers een goeie prestatie. De Nederwoudse dammers speelde een wisselvallig toernooi en wonnen drie keer met 7-1 en verloren drie keer met 5-3. De nederlaag in de laatste ronde tegen de Montesorischool betekende een twaalfde plaats. Alle lunterse scholen gaan wel door na de halve finale van Nederland. Deze wedstrijden vinden op 12 mei plaats.
 
Triangel bij de welpen uitgeschakeld.
De lunterse school de Triangel is vandaag uitgeschakeld in de damfinale van Gelderland voor welpen teams. De Triangel kon vandaag de juiste vorm niet bereiken en speelde een wisselvallig kampioenschap met de veel ups en down. De totaalscore was uit eindelijk 6 punten en een elfde plaats. De nummers 1 t/m 8 gaan over na de halve finale voor welpenteams.