Damjeugd DES succesvol in IJsselstein.

2 jan

Woensdag 29 december j.l. werd weer deelgenomen aan het jeugdtoernooi te IJsselstein.

Bij de welpen door Jeroen van de Brink en Johan Top. Bij de pupillen deden Erik Engelenburg, Peter Pasterkamp en Melanie Voskuil mee. De welpen speelden in één groep van 18 spelers. De pupillen, aspiranten en junioren zaten bij elkaar in één groep van 32 man.

Bij de welpen was snelle Jelle, Jeroen van de Brink, samen met Johan Top goed in vorm. De start van Jeroen was te snel, maar wel goed. Johan had een valse start, door te snel spel en daardoor te verliezen. Vanaf ronde 2 ging hij rustiger spelen, wat duidelijk het resultaat ten goede kwam. Jeroen werd met 10-19 gedeeld eerste en een superspannende barrage moest de winnaar aanwijzen. Dat duel werd helaas verloren, maar met een goede score, was hij natuurlijk wel tweede. Johan was na de valse start langzaam naar boven geklommen, maar kwam helaas één plek te kort voor het podium.

De pupillen hadden een zwaar toernooi, omdat die natuurlijk ook aspiranten konden tegenkomen, als ze goed speelden. Gelukkig werd door Peter, Erik en Melanie goed nagedacht over de zetten, zodat er verschillende zeer spannende partijen op het bord kwamen, die in de tijdnoodfase beslist werden.

Erik werd 11e in de B-poule, Peter 8e en Melanie mocht het zilver mee naar huis nemen.

Met twee prijzen en weer een partij ervaring erbij, konden de spelers terug kijken op een succesvol toernooi.