Beatrixschool uit Lunteren damkampioen van Nederland

6 jun

Het welpenviertal van de Beatrixschool is damkampioen van Nederland geworden bij de schooldamfinale te Reeuwijk. Er deden in Reeuwijk 18 viertallen mee uit alle plaatsen van Nederland. Deze viertallen hadden zich geplaatst voor de Nederlandse finale welpen door in de halve finale bij de eerste drie te eindigen. De Beatrix eindigde in Harderwijk vier weken geleden op een eerste plaats. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen voor deze finale. De Beatrix begon met een 7-1 overwinning in de eerste ronde op het viertal van De Bron uit Molenaarsgraaf. De volgende twee rondes leverde winst op tegen De Marskramer uit Assen en de plaatselijke favoriet de Ger Majella uit Reeuwijk. In de vierde ronde kwam de Beatrix niet verder dan 4-4 tegen de school uit Opeinde. In de vijfde ronde volgde een fraaie 6-2 overwinning op De Tamarisk uit Biddinghuizen. In de zesde ronde werde de enigste nederlaag geleden van 3-5 tegen de Eben Haezer uit Huizen.

Hierna werd er twee keer met 6-2 en 5-3 gewonnen van De Wegwijzer uit Hoogblokland en van De Alfons Ariens uit Harderwijk. In de laatste ronde had de Beatrix aan een 4-4 genoeg om zich kampioen te mogen nomen. Dit resultaat werd behaald tegen de Jorai school uit Zegveld. De Beatrix behaalde 14 punten uit 9 wedstrijden en werd hiermee overtuigend welpen damkampioen van Nederland. De spelers die voor deze fraaie prestatie zorgde waren: Melanie Voskuil, Arthur en Vladimir van Roest, Jeroen van de Brink en Joanne Budding. De nummer twee werd met twee punten achterstand de Ger Majellaschool uit Reeuwijk. De derde plaats was voor de Wegwijzer uit Hoogblokland.

Bij het voorgezet onderwijs boekte het Ichthus college dubbel succes. In de bovenbouw won het team met o.a. de DES-spelers Harmjan en Arwin Lammers. Henk Jongbloed maakte deel uit van het winnende onderbouwteam.