Zeven dammers DES houden DUO 1 op 8-8

27 sep

De uitwedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen DUO begon met menige tegenvallers. Door diverse redenenen konden er vanavond maar zeven dammers uit Lunteren aantreden. Dit werd door de overige  zeven fanatieke dammers van DES aangegrepen om er volop tegen aan te gaan. Het tweede bord werd leeg gelaten en dat betekende een 2-0 achterstand. Harmjan Lammers de zetjes specialist bij uitstek versloeg meteen mooi slagzetje naar dam Harry Graaskamp 2-2 Er volgende hierna drie remises van Sander Neutel tegen Niek Smeitink,invaller Jan Bos tegen Joop de Vries en hield Jaap Heij Bert Woolschot netjes op remise. Aldert van Eck speelde een als of niets partij aan bord 1 tegen Friso Fennema. In het eindspel miste Aldert de remisevariant en verloor helaas van Fennema.

Berrian Lammers zorgde voor een daverende verrassing door Jan Masselink te verslaan. Berrian kreeg in het eindspel door sterk positiespel twee schijven winst en liet toen de aangeslagen Masselink niet meer ontsnappen. Arno Bos moest ondanks een licht voordeel tevreden zijn met remise tegen Simon Wiersma. De eerste wedstrijd eindigde ondanks alle tegenslagen in een gelijkspel tussen Duo 1  en DES 1. De volgende wedstrijden rekent de teamleider erop een compleet aantreden van het eerste achttal en reserves!!

Dammers uit Oost – DES 1
1. Friso Fennema – Aldert van Eck  2-0 6
2. Henk Grotenhuis – n.o  n.o n.o 2-0  1
3. Harry Graaskamp – Harmjan Lammers 0-2 2
4. Bert Woolschot – Jaap Heij 1-1 5
5. Simon Wiersma – Arno Bos 1-1 8
6. Niek Smeitink – Sander Neutel  1-1 2
7. Joop de Vries – Jan Bos 1-1 3
8. Jan Masselink – Berrian Lammers 0-2  7
Totaal 8-8

3 Replies to “Zeven dammers DES houden DUO 1 op 8-8

 1. Ik hoop ook dat er bij alle volgende wedstrijden weer gewoon 8 man komen opdraven!!
  We zijn een club met zo’n 50 leden, waarvan je toch mag verwachten dat er toch minstens 8 op een vrijdagavond zin hebben om zich op deze wijze voor de club in te zetten. Als we ons niet eens meer kunnen laten zien in de Gelderse Hoofdklasse met voldoende spelers (er zullen ongetwijfeld een heel aantal mensen zijn die echt niet konden, maar ik denk dat er ook genoeg waren die wel konden, maar die wellicht geen zin hadden om mee te gaan naar Vorden??.), dan begint de column “Dromen over Dammen” al enige vorm te krijgen.

  Als we gewoon met 8 man waren gekomen, dan hadden we een grote concurrent al op zijn nummer en is de titel wellicht een reële onderneming.

  Dus laten we wat er gebeurd is snel vergeten en deze soort van valse start de volgende wedstrijd tegen BDV weer goed maken! Dus (bijna) iedereen weer inzetbaar/beschikbaar???!!!

 2. goed gezegd Berrian.
  dinsdag thuis tegen Brummen verwacht ik iedereen! om 19.45 bij het damgebouw!!
  de koffie staat klaar.

Gesloten voor reacties.