Soepele overwinning DES op Lent 1

30 jan

In de negende ronde van de provinciale hoofdklasse stond de wedstrijd tegen Lent 1 op het programma. Ondanks dat Sander met zijn passagiers in een heftige sneeuwbui terechtkwam en Jaap in Lent een paar keer de verkeerde afslag nam kon de wedstrijd op tijd beginnen. De opstelling van Lent was verrassend, niet alleen voor ons maar ook voor henzelf. Kopman Nas bleek er niet te zijn, waardoor een invaller op het eerste bord moest plaatsnemen. Het werd DES zodoende een stuk makkelijker gemaakt, en een ruime overwinning was het resultaat.

Aldert tekende als eerste voor de overwinning. De invaller, Jan Jansen trapte al snel in een kleine combinatie, speelde nog een poos door maar was kansloos. Na amper anderhalf uur zette Arwin de stand op 4-0. Al in de opening kwam hij een stuk voor, en de rest was niet ingewikkeld meer voor de jongste speler. Invaller Wijnand geloofde het toen verder wel en tekende als snel de vrede met zijn tegenstander.

Jaap Heij was wel op oorlogspad. Tegen de tegenstander waar hij zaterdag voor DES 3 van verloor, wilde hij nu revanche. Schrijver dezes had er na een rondje langs de borden niet veel vertrouwen in dat dit zou lukken, maar Jaap had goed gezien dat hij door enkele handige ruilen de damlijn kon bereiken, waarna hij het eindspel feilloos afmaakte. Harmjan en Arno zorgden voor de beslissende punten door tegen respectievelijk Joop Geurt en Joppe Lemmen remise te spelen.

Berrian moest als enige in het stof bijten. Er was wat onduidelijkheid over de klok, maar de stand op het bord liet na de 50e zet niet veel ruimte voor discussie, waardoor Berrian de hand van zijn vrouwelijke tegenstander moest schudden. Sander zorgde met een fraaie prestatie voor de 11-5 eindstand. Tegen de sterke Edgar Hartman leek zijn Oostblok wat zwaar, maar Sander kwam in tijdnood van Hartman los en kon over de Lentse stelling heen walsen en een winnend eindspel bereiken. Door het verlies van het andere Lentse team is DES nu opgerukt naar de tweede plaats, wel op ruime afstand van koploper Wageningen.