Provinciale team wint ook van Zevenaar

10 feb

In het eigen clubgebouw boekte het provinciale team al weer de derde overwinning op rij, damclub Zevenaar was het slachtoffer. Geen van de DES-spelers kwam in gevaar, zodat drie overwinningen genoeg waren voor 11-5. Wageningen werd op hetzelfde moment kampioen door te winnen van Voorthuizen (van harte gefeliciteerd), maar de tweede plaats is nu in het bezit van DES.

Arjen Timmer was als eerste klaar. Tussen zijn stelling en de stelling van de sympathieke kopman Spieker zat in het middenspel een oceaan van ruimte, zodat al snel tot remise besloten werd. Arno kreeg een drukstandje op het bord, maar vond niet het beste plan waardoor de partij makkelijk naar remise liep. Ook Harmjan kreeg niet veel op het bord tegen Donders, waardoor ook hier een gelijkwaardige remise.

Arjan van Galen zette DES op voorsprong. Naar eigen zeggen ging hij net langs de remisegrenzen, maar tussen de 40e en 50e zet produceerde zijn tegenstander bijna geen goede zetten meer, zodat Arjan toch nog won.  Jacco en Berrian speelde beide een partij met klassieke structuren, waar het evenwicht niet echt verbroken werd.

Dik en Aldert zorgden voor het slotakkoord. Bij Dik een bekend fenomeen. Hij had, zoals gewoonlijk, weer een mooie combinatie in de stand gevlochten. Zijn tegenstander zag die op het allerlaatste moment, schrok, deed verschrikt een andere zet, en trapte in een andere, hele simpele combinatie. Dik moest nog lang doorspelen om de geboekte schijfwinst in partijwinst om te zetten, maar deed dit bekwaam. Aldert speelde een mooie strategische partij tegen Richters. Nadat zijn flankaanval eraf geruild werd, leek zijn tegenstander ten onder te gaan aan zijn onevenwichtige schijvenverdeling. Aldert zag echter één van de vele offertjes te laat, waardoor het er nog een (remise) eindspel op het bord kwam. Net op het moment dat Richters remise dacht te maken door een tweede dam te halen, verdwenen beide dammen en won Aldert alsnog.

One Reply to “Provinciale team wint ook van Zevenaar”

Gesloten voor reacties.