Lunteren scoort goed op Gelders Kampioenschap

1 apr

Afgelopen zaterdag werd er weer het Persoonlijk Gelders Kampioenschap in Almen georganiseerd. Lunteren was hierbij goed vertegenwoordigd met 18 deelnemers. ’s Ochtends om half 9 verzamelde vier senioren en veertien jeugdleden zich bij De Schuifeldam om te vertrekken richting Almen.

Opening
Zo rond een uur of 10 werden de spelers naar hun plek gewezen om te starten met het toernooi. De organisatie had zich waarschijnlijk vergist in het aantal deelnemers, want de groep deelnemers was zo groot dat er stoelen te weinig waren klaargezet. Na het het openingswoord en de eerste zet van de plaatselijke burgemeester kon het toernooi beginnen.

Senioren
De senioren werden in verschillende groepen op speelsterkte ingedeeld. Wijnand Voskuil speelde in Categorie B, Michel Hendriksen, Henk Brouwer en Geurt Hendriksen kwamen uit in Categorie C.
Wijnand speelde een goed toernooi en met maar 1 verloren partij haalde hij 16 punten uit 13 wedstrijden. Hij werd uiteindelijk 6e.
In Categorie C was het erg spannend tussen Michel en Henk. Ze gingen qua punten bijna gelijk op. Bij de 9e ronden had Michel 14 punten en Henk 11. Deze ronden moesten ze tegen elkaar Henk won de wedstrijd. In de ranglijst kwamen ze dus weer wat dichter bij elkaar. Michel wist uiteindelijk toch kampioen te worden met 22 punten. Henk behaalde een mooie 2e plaats met 19 punten.
Geurt heeft met een gemiddelde score van 13 punten uit 13 wedstrijden een 19 plaats behaald.

Jeugd
Lunteren was weer eens goed vertegenwoordigd met de jeugdspelers bij deze Gelderse Sneldamkampioenschappen. Bij de welpen speelde Suzanne Slijkhuis en Nathalie Voskuil mee. Bij deze groep werden 18 (!) rondes gespeeld. Na deze vele wedstrijden wist Suzanne, met een prachtige score van 26 punten, op de tweede plaats te eindigen. Nathalie behaalde een de 5e plaats en is hiermee ook geplaatst voor het NK.

De pupillen uit Lunteren wisten zich groot te houden ondanks de sterke concurrentie. Melanie Voskuil eindigde op de tweede plaats met 27 punten. Jorne Huiting (uit Doetinchem) was, ondanks zijn jonge leeftijd, met 2 punten meer kampioen geworden. Een hele goede prestatie!
Ook de andere Lunterse dammers speelde een goed toernooi. Jeroen van der Brink werd 5e en plaatste zich dus ook nog voor het NK. Jan Cycouw, Johan Top, Biense Wielstra en Erik Schaafsma behaalde de 7e, 8e, 11e en 12e plaats.

De Aspiranten, Junioren en Vrouwen speelde allemaal in een groep. Arwin Lammers (cat. Junioren) bleek onverslaanbaar en wist zonder een partij te verliezen eerste te worden. De beste bij de Aspiranten was Gerlinda Schaafsma, zij werd 6e. Op de voet gevolgd door Stijn Overeem op de 7e plaats.
Ook nog geplaatst voor het NK waren Hanna Hoogenraad (cat. Vrouwen) en Bram Cysouw (cat. Aspiranten) op de 10e en 11e plaats.
De lijst werd onderaan afgesloten door de twee aspiranten Peter Paterkamp en Lennart Blankestijn op de 14 en 15e plaats. Lennart had volgens eigen zeggen zijn dag niet en wist een bijzondere prestatie neer te zetten. Tot en met de 5e ronde stond hij op de ranglijst zelfs onder de Dummy.

Al met al was het een gezellige en lange dag en Lunteren heeft zich weer van haar goede kant laten zien. Er mochten weer 6 bekers mee terug naar Lunteren!

De detail uitslagen staan op de website van de Gelderse Dambond