Gelderse bekerkampioenschap begint goed voor het eerste viertal van DES Lunteren

21 mrt

20 maart werd de tweede ronde van de Gelderse beker gespeeld. Het eerste viertal van Lunteren mocht aantreden tegen het taaie damviertal uit Nijmegen. Het viertal uit Lunteren bestond uit Arjen Timmer, Aldert van Eck, Harmjan Lammers en Arwin Lammers. Na een motiverende openingswoord voor het Lunterse team, waarin werd verteld dat Nijmegen al verwachtte te verliezen, werden de klokken aangezet.

Op bord vier speelde Arwin Lammers tegen de bekende geschiedenisschrijver van het Damspel, Wim van Mourik.  De opening werd wat saai gespeeld en er kwam een klassieke stand op het bord te staan. Van Mourik moest wat rare zetten doen, om zijn stand weer normaal te krijgen. Net toen dat gebeurd was liep hij in een klein zetje, kon de schrijf achterstand weer terugpakken, leek dan wel iets minder goed te staan, maar in plaats daarvan verloor hij de schrijf. Het eindspel werd nog moeilijk tegengespeeld door van Mourik, maar Arwin wist het eindspel uiteindelijk gemakkelijk te winnen.

Op bord drie trad Aldert van Eck aan tegen Eric Sanders. De speler uit Nijmegen ruilde wat af, zodat er een dunne stand op het bord kwam. Door de rare zetten van Sanders wist Aldert van Eck de stand om te zetten in een winnende stand. Met normale zetten gespeeld door Sanders was het hoogstwaarschijnlijk op een remise uitgelopen, maar dit gebeurde niet en zo won Aldert van Eck zijn partij, waardoor het Lunterse team voorstond met 4-0.

Op bord één werd de mooiste partij van de avond gespeeld. Die wedstrijd ging tussen Arjen Timmer en Hans Ladage. Arjen kreeg een voordelige stand op het bord. De opsluiting die hij op het bord zette, leek verloren te zijn. Dit was ook zo als de Lunteraan het goed gespeeld had, maar door één foutieve zet eindigde de partij in een onterechte remise. Zo was de tussenstand 5-3.

Als laatste speelde op bord twee Harmjan Lammers tegen Kees Hazen. De tegenspeler van Harmjan wist na de opening de stand mooi af te wikkelen, zodat hij een aanknopingspunt had bij de schrijven van Harmjan. Het was ondertussen al een vrij dunne stand geworden. Harmjan Lammers dacht een mooie forcing uit te halen, maar de tegenspeler kon de dan gehaalde dam afpakken, zodat het een te dunne stand werd voor Harmjan om te winnen. Harmjan haalde dus niet het zetje uit, maar speelde verder. De stand was al te dun geworden, zodat de winst niet meer gehaald kon worden. Deze laatste wedstrijd eindigde ook in een remise, zodat de einduitslag 6-2 in het voordeel voor het Lunterse team werd.

De volgende ronde word gespeeld tegen de winnaar van de wedstrijd Wageningen 3 tegen BDV Brummen. Ook het tweede team van Lunteren speelt deze week zijn wedstrijd, tegen Winterswijk. Vorig jaar verloor Lunteren al van het team uit Winterswijk, zodat ze dit jaar met extra veel energie op het bord zullen gaan spelen.

4 Replies to “Gelderse bekerkampioenschap begint goed voor het eerste viertal van DES Lunteren

  1. we spelen de volgende wedstrijd niet tegen WSDV3 of Brummen maar tegen Huissen 2, dat met 8-0 heeft gewonnen van OG Haalderen.

  2. Morgemavond twee mooie bekerwedstrijden in Lunteren

    D.E.S. 1 – VBI 2 Huissen

    D.E.S. 2 – D.E.Z. 1 Culemborg

    Vanaf 20.00 begint het spektakel in De Schuifeldam

Gesloten voor reacties.