Eerste team wordt derde van de Gelderse Hoofdklasse.

9 mrt

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van het seizoen in de Gelderse Hoofdklasse gepland. Deze wedstrijd werd gezamenlijk met de andere hoofdklassenteams gespeeld in de speelzaal van Putten. Na de opening van van de Weerdhof konden de klokken ingedrukt worden.

Wijnand Voskuil speelde op bord 6 zijn partij tegen Kosman. Wijnand speelde een goede partij, maar trapte helaas in een slagzetje, omdat zijn schijven te los kwamen te staan. 2-0 was de tussenstand voor Lent.

Arwin Lammers speelde tegen good oldie Frank Barten. Barten speelde een taai klassiek spelletje, maar kwam teveel tempo voor waardoor hij naar een veld werd gedwongen dat hem direct fataal werd. Arwin kon simpel een schijf voorsprong pakken en won zo van Barten. De tussenstand 2-2

Als derde speelde Dennis Bos tegen Jorien Spaans. Dennis speelde lang goed, maar moest rare zetten doen waardoor alle formaties verbroken moesten worden. Dennis kwam twee schijven achter, leek te verliezen maar kwam zover naar voren te staan dat hij nog een remise uit het vuur wist te slepen doordat Jorien Spaans de tijd tegen had. 3-3

Arno Bos speelde tegen de op het papier sterkste speler van Lent. Er kwam een vol standje op het bord te staan, dat door een 3 om 3 iets uitgedund werd, waarna het iets makkelijker speelde. Arno speelde een goede remise en kon trots staan.

Jaap Heij speelde zijn partij tegen Eep van Manen, de topscorer van Lent. Jaap speelde erg sterk, leek een erg voordelig eindspel over te houden met een winst, maar Eep wist op een sluwe manier nog een remise te halen. Erg jammer, maar niet slecht. Jaap speelde één van zijn betere partijen dit seizoen en mag tevreden zijn over de partij. 5-5 was de tussenstand ondertussen.

Harmjan Lammers mocht aantreden tegen een speler waar hij in de jeugd nogal eens tegen speelde. Een rare partij was het wel. Aan allebei de kanten werden leuke zetten gedaan die het spel leuk maakte. Harmjan miste laat in de partij de winst, omdat hij twee zetten omwisselden. Hierna was een remise niet meer te voorkomen.

Aldert van Eck speelde tegen Joop Geurts. Geurts ruilde eigenlijk alles wat er te ruilen was. Hierdoor kwam er een stand op het bord die moeilijk te winnen was. Toch kwam Aldert beter te staan, maar kon door het afruilen van de tegenstander niet meer dan een remise behalen. 7-7 was de tussenstand met nog 1 partij te gaan.

Jacco Bos speelde tegen een andere jeugdspeler uit de tijd van Harmjan. Roland ten Rijke. Er kwam een interessante stand op het bord, die veel beter was voor de Lunteraan. Jacco miste door tijdnood een 2 om 3, miste een ander voordelig eindspel door tijdnood en kon zo door de tijdnood net niet winnen. De speler uit Lent kon te ver naar voren komen en brak door, zodat ook deze partij in een remise beëindigde.

8-8 was de einduitslag. We waren aan elkaar gewaagd, maar toch hadden we het beste van het spel. Op veel borden leken we te kunnen winnen maar gebeurde het net niet. Door deze 8-8 eindigt DES Lunteren op een derde plaats in de Gelderse Hoofdklasse. Toch was er nog een individuele prijs gehaald. Arjen Timmer die de laatste wedstrijd om nog onbekende redenen niet kon spelen werd topscorer van de Gelderse Hoofdklasse. Zijn beide concurrenten van Aalten en Erwin van Hierden kwamen in de laatste ronde niet verder dan een remise waardoor ze alle drie op 19 punten kwamen, maar Arjen Timmer de topscorer werd van de Gelderse Hoofdklasse.