DES wint van Zutphen-Warnsveld.

4 nov

Gisteravond stond de vierde ronde van de Gelderse hoofdklasse op het programma. Volgens het openingwoordje van Jaap de leukste wedstrijd van het jaar. De spelers van Zutphen-Warnsveld, zoals altijd gesteund door hun non-playing captain, gaan er vol voor waardoor er leuke en spannende wedstrijden te zien waren. Natuurlijk was het ook (nog lang) aan de bar gezellig.

Arno zette DES op voorsprong. Een sterke aanvalspartij gevolgd door schijfwinst werd zijn tegenstander te veel. Ook broer Jacco leek zijn tegenstander te overspelen. Hij trapte echter is een simpel doorbraakje waarna zijn tegenstander geen fouten meer maakte. Aldert strafte een wat patserige opening van Fred van Amersfoort genadeloos af. De Warnsvelder speelde al snel zijn basisschijven op, kreeg een logge stand, vluchtte naar een hooglandaanval maar kreeg geen enkele kans op herstel. Harmjan speelde een zeer spannende opening tegen van Splunter. Nadat die een dam haalde, die snel weer van het bord verdween had Lammers licht voordeel maar nooit voldoende voor de winst. De andere Lammers (Berrian) haalde zelf een dam. Ook die verdween weer van het bord met hetzelfde resultaat als zijn broer. De positie van Dik van Roekel zag er goed uit, maar na wat geruil nam hij genoegen met remise.

Kopman Arjen stelde met een fraaie prestatie de overwinning veilig. Hij speelde een principiële flankomsingeling tegen kopvrouw Nina Hoekman. Arjen profiteerde optimaal van de foutjes die Nina onder tijdsdruk maakte en wikkelde bekwaam af naar winst. Sander speelde als laatste een onduidelijke partij tegen (Vennegoor of) Hesseling. Na een centrumaanval van de Warnsvelder en een hekstelling van Sander kwam er een remise-eindspel op het bord dat niet foutloos gespeeld werd. Sander verloor eenvoudig een houtje, zijn tegenstander miste een paar keer een makkelijke winst en uiteindelijk werd het remise. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 10-6 voor DES.