DES wint geflatteerd van Brummen

7 okt

Afgelopen dinsdagavond stond de provinciale hoofdklassewedstrijd DES Lunteren – BDV Brummen op het programma. In de eigen damarena kreeg DES het mes flink op de keel gedrukt. Toch werd een ruime overwinning geboekt: 13-3. Deze uitslag was nogal geflatteerd, maar desondanks gaat het ambitieuze DES-team nu toch aan de leiding in de sterke Gelderse hoofdklasse.

Aan bord 1 speelde Aldert van Eck een klassieke partij tegen de degelijke Danny Dix. Aldert stond flexibeler en analytisch zelfs gewonnen, maar het werd remise. De volgende partij werd gewonnen door Jacco Bos op bord 3. Hij versloeg KNDB-voorzitter Johan Haijtink, die met open ogen in een fraaie lokzet liep. Het had echter heel anders kunnen lopen, want als Haijtink eerst een tussenzet had ingelast dan had hij kunnen winnen. Opvallend is dat Haijtink vorig seizoen met een lokzet won van Arjan van Galen! Boontje komt om zijn loontje, zegt het spreekwoord terecht. Harmjan Lammers kreeg op het tweede bord niets voor elkaar tegen Bertus Bosch en remise was dan ook een terechte uitslag.

Arno Bos stond de hele partij erg goed tegen Ab van Ooijen (bord 5), wiens lange vleugel volledig vastgezet werd. Hij rondde zijn partij dan ook uitstekend af met schijf en partijwinst. Hoe anders had het ook hier kunnen lopen: van Ooijen miste tot twee keer toe eenzelfde zetje. De volgende DES-speler die won was Berrian Lammers aan bord 7. Hij versloeg met zeer veel geluk Marten Bruinsma. Dat had niemand meer verwacht, want Berrian was al vroeg in de partij verzeild geraakt in een bedenkelijke hekstelling. Maargoed, de punten tellen! Dik van Roekel versloeg op het achtste bord net als vorig seizoen Hans Luchies. Nadat Dik een dam had gehaald was het nog wel hard werken voor de winst, maar daar is Dik handig genoeg voor. De tussenstand was nu al 10-2 in het voordeel van DES.

Sander speelde op bord 6 tegen Peter Bosch. Lange tijd zag het ernaar uit dat hij ging winnen, maar Bosch hield het met hangen en wurgen toch remise. Sander speelde een goede centrumpartij en moet ergens een winnende voortzetting gemist hebben. De laatste partij die uit was, was de partij tussen Arjen Timmer en Bob Kersten aan bord 4. Kersten moest de hele partij lastige keuzes maken en stond ook lange tijd onder tijdsdruk. Hij verspeelde (mede daardoor?) op de 52e zet de remise, waarna Arjen in een overmachtseindspel nog wist te winnen.

Op vrijdag 23 oktober staat de uitwedstrijd tegen DC Lent 2 op het programma.

2 Replies to “DES wint geflatteerd van Brummen

 1. D.E.S. 2 moest uit spelen tegen het eerste en enige viertal van D.E.Z. – Hierden
  De wedstrijd: Rende Brouwer won van Cees van Ee
  Jan Heij de chauffeur van het viertal, Wil en Wijnand sr verloren ook helaas allen hun partij.
  Wijnand sr had meer oog voor de volleybaldames van Hierden!!
  De volgende wedstrijd tegen B.D.S.V. 2 is op 20-10
  Jan bedankt voor het chauffeuren van de 50 plussers!!

Gesloten voor reacties.