DES met twee teams naar de volgende ronde

30 mrt

Vorig jaar behaalde DES Lunteren de halve finales met twee teams. Het eerste team van DES Lunteren won de halve finale en wist in de finale VBI Huissen te verslaan. Dit jaar wil DES Lunteren het opnieuw goed doen in de Gelderse beker, ook wel de Jan van der Zwan cup. De eerste ronde verliep voorspoedig. DES Lunteren 1 wist met 6-2 te winnen van VRD Renkum en DES Lunteren 2 werd vrijgeloot en ging dus automatisch door naar de volgende ronde, in verband met een oneven aantal teams.

Het tweede team was dus al zeker van een plaats in de volgende ronde. DES 1 speelde dinsdagavond 29 maart hun eerste ronde tegen VRD Renkum. Renkum kwam niet op z’n sterkst, maar liet zien dat het toch een aantal taaie spelers had.

Harmjan Lammers speelde een op het oog moeizame opening tegen Harry Doomernik. Harry kon een veel betere voortzetting doen, maar trapte in een fraaie combinatie naar dam. Harmjan wist zo vrij eenvoudig te winnen, terwijl zijn opening niet alles was. De eerste twee punten voor Lunteren waren een feit.

Ook Mark Sanders wist te winnen. Hij speelde tegen Piet Davidse een sterke partij. Hij ging vol in de aanval en liet zien dat hij niet voor niets speler is van het landelijke DES Lunteren 1. Ook al zag zijn aanval er niet altijd zo soepel uit, blijkbaar was hij toch sterk genoeg. In een fraaie stand, wat het analyseren waard is, wist Mark de winnende combinatie uit te halen, waardoor zijn tegenstander de handdoek in de ring kon gooien. Vier tegen nul voor DES Lunteren 1.

Ronald van de Beek speelde tegen Wim van de Berg. Ronald nam al snel een voorpost in en leek dit tot een sterke aanval uit te kunnen bouwen. Helaas voor hem speelde zijn tegenstander het goed tegen en kwam hij niet verder dan een remise, wat gunstig was voor het vierde bord van DES Lunteren.

Op het moment dat Ronald de remise aannam, was de wedstrijd gespeeld. Hierdoor bood Wim Brugmans Arwin Lammers ook de remise aan. Als hij dit niet gedaan had, zou hij binnen een aantal zetten gewonnen hebben. Arwin speelde een sterke opening, ging wellicht te snel de aanval in en kwam hierdoor in de problemen. Brugmans speelde taai tegen en wist zelfs de winnende zetten te doen. Toen hij hoorde dat het 5-1 stond, gaf hij gelijk remise. Een mazzeltje voor Arwin, want twee zetten later kon hij de handen schudden.

Hierdoor won DES Lunteren met 6-2 van VRD Renkum en stroomt het samen met het tweede team door naar de volgende ronde, die gespeeld zal gaan worden in de week van 11-15 april. De loting moet nog volgen, maar één ding mag duidelijk zijn. Het gaat een zwaar, maar spannend bekerseizoen worden voor beide teams van DES Lunteren.