DES Lunteren 1 naar de finale van de Gelderse beker

11 mei

Vrijdagavond 8 mei is DES Lunteren 1 er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Jan van der Zwan Cup, ook wel de Gelderse beker. In een spannende wedstrijd versloeg het zijn eigen tweede team, wat ook doorgedrongen was naar de halve finale, door spectaculair WSDV te verslaan. In Lunteren werd het na een spannende wedstrijd 6-2 in het voordeel van DES Lunteren 1. Hiermee heeft het recht op een finaleplaats, die gespeeld zal worden tegen VBI Huissen 2.

De avond begon goed voor de spelers van het eerste team. De spelers van het tweede team hadden de opdracht om het DES 1 zo moeilijk mogelijk te maken. Dit lukte ze op een aantal borden aardig. Helaas voor hun begon de avond slecht. Harmjan Lammers won door Arno Bos van het bord te zetten met een sterke aanval. Harmjan die een sterk seizoen speelt en ook in de Gelderse beker nog niks verloren heeft (4 gespeeld, 7 punten) was ook deze avond duidelijk de sterkste. Arno Bos gaf gauw op, waardoor DES Lunteren 1 met 2-0 voorstond.

Hierna bleef het goed gaan voor DES 1. Arjen Timmer won in een spannende wedstrijd van Robbert Westerink. Robbert Westerink stribbelde goed tegen en speelde alle verplichte, goede zetten. Toch wist Arjen hier sterkere zetten tegenover te stellen, waardoor Robbert vastliep en een dure doorbraak moest nemen. Deze doorbraak was al gauw fataal voor Robbert. Robbert schudde de handen van Arjen Timmer en de 4-0 was een feit. Er zou deze avond zeker een sneldambarrage komen, mits de laatste twee spelers van DES 1 allebei zouden verliezen.

Partij drie was de partij tussen Aldert van Eck en voorzitter Jaap Heij. Jaap die vaak meer bezig is met schoonmaken van het gebouw speelde deze avond een sterke partij. Aldert wist niet wat hij hier tegenover moest stellen en het leek zelfs even alsof hij nadeliger stond. Jaap was ondertussen vrolijk de zaal aan het klaarzetten voor het NK meisjes welpen van de dag erna. Jaap speelde geen foute zetten en kon eenvoudig een punt uit het vuur slepen. Liever had hij gewonnen, maar een punt tegen een speler uit de Ereklasse is nooit verkeerd. Helaas voor DES2 was dit wel gelijk de overwinning voor DES1. Met nog één partij aan de gang was de wedstrijd al beslist. 5-1 in het voordeel van DES1.

De laatste wedstrijd van de avond kwam op naam van Arwin Lammers en Evert Evers. Arwin had de vorige keer gewonnen van Evert, dus Evert moest wat rechtzetten. Toch kwam hij al gauw wat onder druk te staan in het centrum. Arwin leek een goede centrumomsingeling op het bord te zetten, maar profiteerde hier niet van. Hij koos voor een ‘veilig’ klassiekje, waar hij later spijt van had. Door wat foutieve zetten kon Evert Evers doorbreken en de winst lag binnen handbereik. Evert hoefde alleen nog dam te halen en het was uit. Wonder boven wonder speelde Evert net de zet, die uitliep op een remise. Waar Evert revanche had kunnen nemen op de vorige keer, liet hij het hier liggen. Arwin kwam gelukkig weg met een puntje, waardoor de eindstand van DES1 tegen DES2 6-2 was.

Hiermee gaat DES1 door naar de finale van de Gelderse beker, die 22 mei gespeeld zal worden in het gebouw van DES Lunteren, de Schuifeldam. De finale word gespeeld tegen VBI Huissen 2, die vijf jaar geleden gewonnen werd door het team uit Huissen. Lunteren heeft hiermee wat recht te zetten en zal gaan strijden voor de overwinning. Kom allen kijken naar deze partij. Iedereen is welkom!

DES Lunteren is Door Eendracht Sterk. Zelfs als twee teams van dezelfde vereniging met elkaar strijden om een plaats in de finale van de Gelderse beker blijft Lunteren door eendracht sterk. DES Lunteren is een club, waar gezelligheid boven resultaat gaat. Liever hebben wij 30 man, met wie gelachen kan worden, dan 50 man die niks tegen elkaar zeggen en om 22:00 weer naar huis zijn. DES Lunteren is een damclub met toekomst, maar ook met een verleden. DES Lunteren staat voor iedereen open. Hoe meer zielen, hoe meer er gedamd wordt, maar bovenal hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En dat klopt bij DES Lunteren. DES Lunteren is Door Eendracht Sterk. Graag verwelkomen wij u op de clubavond. Wil je weten hoe dammen nu echt is? Kom dan eens kijken bij de finale van de Gelderse beker. Spanning, sensatie, gezelligheid en na afloop een borreltje. Beter kun je het niet hebben! Tot gauw!