DES 1 verliest van zichzelf

25 apr

Het eerste bekerviertal van DES Lunteren is uitgebekerd in de Gelderse Bekercompetitie 2013. Tegen het tweede viertal van WSDV Wageningen werd een pijnlijke nederlaag opgelopen. Pijnlijk, omdat DES de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten had.

Arjen Timmer speelde aan bord 3 tegen de degelijke en ervaren Henk Kleinrensink. Timmer probeerde met agressief en snel spel zijn tegenstander onder druk te zetten, en die opzet kwam gaandeweg de partij steeds beter uit de verf. Onder tijdsdruk maakte Kleinrensink de beslissende fout en zo kwam Lunteren op een 2-0 voorsprong. De vooruitzichten waren goed voor de Lunteranen, want op twee andere borden was er al aanzienlijk voordeel behaald. In de tijdnoodfase veranderde dit positieve vooruitzicht echter drastisch.

Sander Neutel speelde aan bord 4 tegen Owen Donkers een puike partij. Na een prima opening volgde een ijzersterke middenspelfase waarbij Neutel via een centrumaanval de stelling van zijn tegenstander als het ware spleet. In een rare tijdnoodfase gebeurde teveel om bij te houden en toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat de Lunteraan één zet te weinig had afgeleverd. Hiermee was een zure reglementaire kloknederlaag een feit.

Door het spektakel aan het vierde bord waren de andere Lunteranen toch wat teveel afgeleid. Aldert van Eck speelde aan bord 2 een aanvalspartij uit één stuk, tegen Aalt Mostert. De Wageninger verdedigde zich inventief met een positioneel offer, maar nog steeds waren alle winstkansen aan Van Eck. Hij liet echter te eenvoudig afwikkelen naar remise, terwijl er nog voldoende eindspelkansen te benutten waren geweest. Harmjan Lammers speelde aan bord 1 tegen de Wageningse kopman, Fred Ivens. Vanuit een theoretische opening raakte Lammers het initiatief over de partij wat kwijt. En ondanks dat de remise zeer lange tijd binnen handbereik bleef, leed de Lunteraan uiteindelijk toch een nederlaag.

Hiermee werd een pijnlijke 5-3 nederlaag geleden en is DES daarmee uitgebekerd dit jaar. Het had zo anders kunnen gaan, maar in een bekerwedstrijd gebeuren nu eenmaal soms rare dingen.

One Reply to “DES 1 verliest van zichzelf”

Gesloten voor reacties.