DES 1 faalt in sleutelduel

1 dec

Gisteren moest het provinciale team de koppositie in de Gelderse hoofdklasse verdedigen tegen de grote concurrent, en de kampioen van de afgelopen jaren, WSDV. Bij winst zou een grote stap naar richting het kampioenschap gezet. WSDV was niet in de allersterkste formatie, en het DES-team ging vol vertrouwen de wedstrijd in. Er werd echter ver onder het normale niveau gespeeld en WSDV won de wedstrijd verdient.

Supersub Arjan van Galen kon als eerste de stukken weer in het doosje doen. Tegenstander Arie Jansen van Doorn ruilde zo snel mogelijk alle stukken van het bord, waardoor er voor Arjan geen doorkomen aan was en hij in remise moest berustten. Aldert van Eck speelde een ‘onderhoudende’ partij tegen de Wageningse kopman Sanders. Door een actieve randschijf tegen te spelen stond hij voordelig, maar een winnend plan werd niet gevonden.DES kwam op achterstand door een nederlaag van Arno Bos. Lange tijd leek hij met stevig flankspel zijn tegenstander te overspelen, maar een lichte combinatie gooide roet in het eten. DES sloeg nog wel direct terug door Arwin Lammers. Hij was de enige DES-speler die wel een uitstekende prestatie leverde. Zijlema werd met een flankaanval onder druk gezet, en in het eindspel pakte Arwin beide punten.

De spelers met de hoogste rating konden niet aan de verwachtingen voldoen. Harmjan kwam geen moment in de wedstrijd tegen Henk Kleinrensink, en keek de hele partij tegen een kromme stelling aan. Uiteindelijk was het allemaal nog wel remise. Arjen Timmer probeerde spanning te creëren tegen Langeveld. Hij leek het voor elkaar te hebben in een flankomsingeling maar overzag een geniepige combinatie die schijfverlies opleverde. Het was aan zijn ervaring en de tijdnood van de tegenstander te danken dat het nog remise werd.

De beslissing viel in de laatste twee partijen. Sander speelde een offerplan tegen Derk Kleinrensink. Het leek een gelijkwaardige remise te worden, maar in het late middenspel ging het helemaal verkeerd, en pakte Kleinrensink makkelijk de overwinning. De pijn werd nog vergroot door Erik vd Weerdhof. Hij speelde een sterke aanvalspartij tegen Dik van Roekel. Deze leek nog te ontsnappen in een eindspel,maar dat werd door de Veenendaler naar winst gevoerd.

Voor DES 1 geldt nu hetzelfde als zaterdag voor het derde. Uithuilen en opnieuw beginnen. En hopen om een misstap van Wageningen.

3 Replies to “DES 1 faalt in sleutelduel

 1. Wat is dat nou jongens!
  Doe ik 1 keer niet mee en dan verliezen jullie.
  Is mijn aanwezigheid zo belangrijk voor de mentaliteit in het team?? Want aan de punten die ik binnenhaal ligt het niet, want dat zijn er niet zoveel.

  Volgende keer ben ik er weer bij en dan winnen we gewoon weer. En WSDV laat nog wel punten liggen!

 2. Wij misten jouw morele ondersteuning, denk ik!
  Hoewel we verloren, moet ik zeggen dat we tegen WSDV gisteren een goede en gezellige damavond hebben gehad. Dat veel spelers elkaars tegenstanders goed kenden en respect voor elkaar hadden, was duidelijk.
  Zowel in het spel, als ook in de persoonlijke gesprekken, die er alom waren.
  Het leek wel een beetje op een vriendschappelijke wedstrijd, (al was de strijd er niet minder om!)
  Dit vind ik winst voor de damsport, om zo om te gaan met de concurenten om de titel.
  Die titel zal dit uiterst sterke team van WSDV wel niet ontgaan, want ik zie niet waar ze nog punten zouden laten liggen.
  Mocht Wageningen punten verliezen: DES moet gewoon alle verdere wedstrijden winnen.
  Wij staan slechts 1 punt achter.

 3. Het was inderdaad een gezellige avond tussen de Lunterse en Wageningse dammers.
  ik kwam aan de bar handen en voeten te kort!

  De lunteranen lieten op een paar borden zich onnodig het kaas van het brood eten!

  Er volgen nog 6 rondes en dan is de competitie pas beslist!
  W.S.D.V. 1 5-9 2. D.E.S. 1 5-8 3. De Kroonschijf 1 5-8

Gesloten voor reacties.