DES en B.D.S.V. opnieuw in evenwicht.

22 mrt
De wedstrijd in de laatste ronde van de gelderse hoofdklasse tussen DES 1 en B.D.S.V. 1 is in een 8-8 gelijkspel geeindigd. Vorige jaar eindigde de ontmoeting eveneens in 8-8.
De slotronde werd door alle teams in Huissen gehouden. Dit was een echt spektakel met maar liefst 96 dammers. De wedstrijd tussen B.D.S.V. en DES ging om de zesde t/m de achtste  in de Gelderse hoofdklasse. B.D.S.V. moest winnen om de lunterse dammers voorbij te  gaan op de ranglijst. Jur van Ginkel had binnen tien zetten een dam tegen Arno Bos en leek voor de 2-0 voorsprong te zorgen. Door snel en onvoorzichtig spel wist Arno toch nog een mooie remise uit het vuur te slepen. De tweede remise kwam op naam van Wijnand Voskuil. Wijnand speelde tegen de topman van B.D.S.V. Matthias de Kruijff. Het werd een open wedstrijd waarbij beide spelers elkaar niks toegaven. Wijnand forceerde in een dun eindspel de remise.
Jaap Heij bracht DES 1 door sterk positiespel op een 4-2 voorsprong door te winnen van Jan van Leeuwen. Gijs Dekker zette de partijen weer gelijk door invaller Erwin Jochemsen via enkele slagzetjes te verslaan. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en kon geen van de Lunterse -of Barneveldse dammer een partij in winst om zetten. Dennis Bos moest met een voordelige remise genoegen nemen tegen Roelof v.Drenth. Harmjan Lammers kon geen winst vinden tegen de teamleider Evert v.d. Pol.
Evert Evers wist ondanks een moeilijke stand de remise te vinden tegen Theo Stoverinck. Arwin Lammers kreeg onverwachts nog groot voordeel op het bord tegen Ap van Ingen. Door secuur rekenwerk wist Ap nog net de remise (3 om 1 stand) te vinden. De streekderby tussen DES  1 en B.D.S.V. 1 eindigde hierdoor in 8-8 DES 1 eindigt hierdoor op een zesde plaats met 13 punten uit elf wedstrijden B.D.S.V. 1 eindigt op een achtste  plaats met 12 punten.