Wijnand en Melanie Voskuil Edes sneldamkampioen!

20 apr
De bij DES Lunteren dammende Wijnand en Melanie Voskuil hebben het Jac Hensen Edes sneldamkampioenschap gewonnen. De ‘Voskuiltjes’ heersten van begin tot einde.

In het door De Kroonschijf prima georganiseerde kampioenschap werd menig zweet druppeltje verspeeld. Maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken spraken de deelnemers van twee prachtige damvonden. Een propaganda voor deze sport.

Op de tweede speelavond wist Wijnand Voskuil uit zeven ronden liefst dertien punten te scoren. Hij liet de concurrentie letterlijk en figuurlijk de hakken zien. De jonge DES-speler Arwin Lammers wist zes punten minder te scoren. Maar wist wel het zilver te behalen. De derde plaats kwam in handen Kroonschijf voorzitter Evert Jochemsen.
In de eerste klasse moest Jan van de Klift na de tweede speelavond de koppositie afstaan. Hij werd gepasseerd door Kroonschijf speler Koos Hoekzema. Hij damde 22 punten bij elkaar. Twee meer dan de aftredende kampioen Berrian Lammers (DES). Het brons viel ten deel aan de bij DCE Ederveen dammende Jan van de Klift.

In de tweede klasse werd de pas 12-jarige Melanie Voskuil uit Lunteren de grote winnaar. De bij DES spelende Melanie ging al met ruime voorsprong de finale in. Op de tweede speelavond sprokkelde zij uit vijf partijen negen punten bij elkaar. Met een achterstand van acht punten haalden de Ederveense dammers Ap van Beek en Reindert van de Lagemaat het zilver en brons.

Bij de huisdammers ging de strijd om de eerste plaats tussen de Edenaren Erwin en Karel Jochemsen. Lang werd de koppositie gedeeld. Maar in de voorlaatste ronde verloor Erwin Jochemsen verrassend Rik van de Weerd. Karel Jochemsen gaf de voorsprong niet meer uit handen. Derde werd de Lunterse Wil Voorthuizen.

Nadat Kroonschijf voorzitter Evert Jochemsen de sponsor Jac Hensen had bedankt, werden alle winnaars in het zonnetje gezet. Een geslaagde editie van het Edes sneldamkampioenschap 2011

Bron: www.edestad.nl